Blog
0   14

Ny skoleleder: ”Hvad er dit bedste råd til mig?”

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

For lidt over en måned siden fik vi ny skoleleder på min skole. Efter blot et par uger ønskede han samtaler med samtlige ansatte for at danne sig et overblik over skolens kultur. Samtalen skulle blandt andet handle om gode råd til ham som ny leder.

Foto: Stockvault.com

 

Hvad siger man til en helt ny skoleleder, når han efterspørger gode råd til sit virke som leder?

Skal han fortsætte ud ad samme tangent som den forrige skoleleder, som var vellidt og i den grad respekteret af skolens personale – eller skal han ret hurtigt finde sin egen vej og på den måde vise, at nu er der en ny ved roret?

Artiklen fortsætter under banneret

Tilbagemeldingen efter samtalerne viste et klart ønske fra os ansatte lige nu:

”Du skal stikke fingeren i jorden og sørge for, at vi får ro på hverdagen”.

Det har været et turbulent år at være lærer i. Konstant omstillingsparathed har tæret på kræfterne, og de fleste hungrer efter en sommerferie med ro på. Et skoleår kan for en lærer i forvejen være meget omskifteligt, men det seneste har været af ekstrem karakter. Indimellem var der blot 14-dages perioder, hvorefter hele set-uppet skiftede totalt.

Derfor var hverdagens stabilitet højt på ønskelisten hos flere ansatte.

 

Bevar det der fungerer

Samtalerne viste dog også, at der til det nye skoleår forventes, at han bevarer det, der fungerer på skolen lige nu. Samtidig blev der i ligeså høj grad ytret ønske om, at man udover stabiliteten tør arbejde med at skubbe til de pædagogiske og didaktiske processer, så vi som lærere bliver udfordret og dermed flytter os i retning af udvikling.

For mig at se er det en sund prioritering, når der afsættes tid til mødet mellem ny leder og ansatte på skolen. Signalværdien i at være lyttende og spørgende sender et godt fingerpeg til mig om en interesse i den enkelte og skolens sammenhæng.

Hvilke råd vil du give, hvis du fik ny leder?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.604 andre er allerede tilmeldt