Blog
0   12

Sorte negle i billedkunst

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi har arbejdet med sort ostevoks, og med i købet kommer de sorte negle og de klistret fingre.

Kropssprog, bevægelse, ostevoks, situationer og fotografi. Det er nogle af de ord, som årets sidste forløb i billedkunst har drejet sig om.

I første del af processen tegnede eleverne skitser, formede figurere i sølvpapir og derefter i ståltråd, for til sidst at sætte ostevoks på metalskelettet. 

I dag fik de lidt mere tid til at få det sidste ostevoks på, hvorefter de i små grupper,  blev sendt ud for at iscenesætte deres figurer. 

Vi havde god tid og meget ro i dag, så der var også tid til, at eleverne kunne komme med ønsker til næste års undervisning i billedkunst. Særlige emner, temaer, kunstnere, genre, materialer, teknikker osv. var i spil og blev diskuteret. Uanset om jeg skal have mine elever næste år eller ej, så synes jeg det er vigtigt at indsamle deres ønsker og input. En ny lærer vil have et udgangspunkt og personligt ville jeg selv stræbe efter at få plads til deres ønsker i årsplanen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Min erfaring er stadig, at jo mere man inddrager eleverne i planlægningen af de praktisk-musiske fag, jo mere opbakning og motivation opnår man fra dem. Inddragelse og medansvar fungerer næsten som et klasseledelseværktøj, hvis det bruges rigtigt.

Min kommende 6.klasse ønsker at arbejde med: 

  • Digitale collage (man kan evt. udvide med billedmanipulation)
  • Ler (snirkelkrukker fx)
  • Malerier på lærred (akryl)
  • Jackson Pollock 
  • Et fællesværk

Og det giver mig meget at arbejde med, så det burde være muligt at inddrage deres ønsker.

Har I nogle forløb, som er et hit i 6.klasse, så del idéen i en kommentar eller send mig en mail.

Ikke alle portalerne har så mange forløb til 6.klasse, så vi skal selv igang. Og hvorfor opfinde hver vores dybe tallerken, hvis vi kan dele én stor?

Jeg indsamler idéer til et indlæg med gode idéer til 6.klasses årsplan, så du må også meget gerne sende mig en mail på sarahurgaard@live.dk, med et konkret forløb som senere deles her på siden.

Ellers god fornøjelse med de sidste 15 skoledage! Og god fornøjelse, når vi allerede snart skal starte planlægning af næste skoleår.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.727 andre er allerede tilmeldt