Debat

To hjem, ét hjerte

I gamle dage boede skilsmissebørn typisk hos deres mor, og kom på weekend hos deres far. Men det bliver mere og mere almindeligt, at børn deler deres tid mellem forældrene på en måde hvor de reelt har to hjem. To forskellige rammer og regelsæt, to forskellige typer af forventninger til og opfattelser af, hvad der er et godt børneliv og familieliv og måske to forskellige værdisæt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange af børnene i dine klasser, vil vokse op som skilsmissebørn. Faktisk er det en tredjedel af børn i dag, der oplever skilsmisse, som en del af deres barndom - og derfor kan vi næsten komme til at glemme, at det på samme tid er helt normalt og helt særligt at vokse op som skilsmissebarn.

Nutidens skilsmissebørn er desuden i langt højere grad reelt delebørn, som har 7-7 ordninger, og det giver andre udfordringer og muligheder end tidligere tiders 'weekendfædre'.

I denne uges podcast undersøger vi, hvad det betyder at vokse op to hjem, og hvordan de voksne omkring børnene kan støtte børnene til at navigere imellem de to verdener. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lyt med når Velfærdsprofetens gæster lektor ph.d. Anja Marschall og pædagog Anja Kjær Høiberg fortæller bl.a. om”omsorgskroge”, deleordninger, skiftedage, skilsmissegrupper og hvilken type opmærksomhed det kræver af professionelle (og forældre) rundt om børnene - også i de 'lykkelige skilsmisser'.  

Du finder podcasten på din favorit podcastplatform eller her: https://velfaerdsprofeten.transistor.fm/77