Blog
0   6

Lav en bento

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Billeder kan noget andet end tekst. En bento kan hjælpe elever med at formidle deres viden

Vi kender bogbentoen fra skolebiblioteket, hvor der hænger billeder af en bog liggende i midten omgivet af betydningsbærende genstande fra handlingen. Således kan Harry Potter nr 4 have en pokal, en drage, en kost, et Gryffindor halstørklæde og en labyrint omkring sig. Billedet kan være suppleret med qr koder, hvor eleven har indtalt noget om genstanden eller bogen. 

En bento

En bento en visuel fortolkning eller beskrivelse ved hjælp af genstande. Genstandene træder i stedet for ord. Man kan gøre udtrykket mere kreativt ved hjælp af lyssætning, fotovinkling osv. 

I kulturfagsundervisningen kan bentoen bruges som kulturteknik – et middel til formidling og erkendelse. 

Artiklen fortsætter under banneret

Er emnet overgangsritualer kan der ex være et billede af et spædbarn i midten. Udenom kan der være et billede af en døbefond, en fortællebog, en salmebog, en skalpel, en hårtot mm. Ud fra disse genstande kan eleven i fremlæggelsen fortælle om ritualerne i jødedom, kristendom og islam og hvad barnet får del gennem ritualet.  

Har man haft om Jesus, kan bentoen være fyldt med de mangle roller, Jesus har. Det kan være den bibelske Jesus med et stetoskop, der symboliserer helbreder, en legofigur, der symboliserer menneskesøn, en tryllestav, der symboliserer mirakler osv. 

Arbejder man med kunstens og litteraturens brug af religion, kan man sætter billeder af de symboler, som bruges på bentoen. Ex træ, æble, kors, vand mm 

Bentoerne kan fungere som produkter til fremlæggelser eller til prøven. De kan også hænges op som fælles noter i klassen. 

En bento er forholdsvis hurtig at lave, når man først har fundet elementerne dertil. Det kræver en tom flade, genstandene og en mobiltelefon. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.108 andre er allerede tilmeldt