Madkundskab
0   4

Ny guide vil hjælpe lærere til at give bedre rammer for spisefrikvarteret

Når klokken ringer ud til frikvarteret og eleverne skal spise frokost, er det ikke ligegyldigt hvordan. Fødevarestyrelsen har lavet nye anbefalinger til lærere for det gode måltid. Læs dem her og se også inspirerende videoer med TV-kokken Timm Vladimir.

Måltidet i skolen har en pædagogisk funktion, som stadig er central i anbefalingerne omkring spisning med elever. Men med Fødevarestyrelsens nyeste anbefalinger er der også mere fokus på, hvordan man konkret kan organisere sig til et roligt spisefrikvarter. De nye praktiske råd indbefatter nemlig både at lærerne går forrest, involvering af eleverne, tid til måltidet og forældresamarbejde.

Hvis de ting skal kunne lykkes, kræver det, at skolebestyrelse og skoleledelse tager styring på de organisatoriske dele af hverdagen. Det giver lærerne mere tid til at fokusere på det sociale og pædagogiske samspil med deres elever.

FEM RÅD TIL LÆRERE OM MÅLTIDER MED ELEVER

- Det gode måltid kræver voksne, der går foran

- Det gode måltid indebærer elevinvolvering

- Det gode måltid giver energi

- Det gode måltid tager tid

- Det gode måltid involverer forældrene

 

 

Artiklen fortsætter under banneret

- Når der er nok tid til at spise, kan eleverne mærke om de bliver mætte, de kan nå at nyde maden og hygge sig sammen. Derfor er organisering og skemalægning af alle dagens måltider en fordel, så der er tid til det hele, forklarer TV-kokken Timm Vladimir i en af inspirationsvideoerne lavet til lærere og pædagoger.

Anbefalingerne kan bruges uanset om eleverne selv har madpakker med hjemmefra, eller om de får mad gennem en madordning på skolen. De handler nemlig ikke om selve maden, men om de rammer, som de voksne skaber sammen med eleverne omkring spisepausen.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
812 andre er allerede tilmeldt