Blog
1   74

Samarbejdsaktivitet med træklodser.

Abonner på nyt om Fatihs H&D-videoer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Samarbejdsaktivitet.

Forløbet er tiltænkt mellemtrinet samt til valgfagsklasser. Det vurderes. at man bruger 6-8 lektioner til at blive færdig med at save klodserne. De skal også udhule klodserne, farve dem og sætte krog og snor på.

Jeg har selv delt klasserne i 4 grupper. Hver gruppe fik et stykke lindetræ som er ca. 45 cm lang og 10 cm bred. Hver elev har savet en klods ud, snittet, udhulet, designet, malet/farvet og har sat en krog på. I forhold til hvor mange klodser skal være, er dette afhængig af klassens størrelse og underviseren. Vi har savet lindetræ fra et faldet lindetræ, ved Vikingelandsbyen i Albertslund. Man kan også skaffe lindetræ i samarbejde med et naturcenter som er tæt på skolen.

Det kan være en rigtig god aktivitet for at skabe relationer og fællesskab i kassen. Eleverne kommer til lære hinanden an kende, samt hinandens forskelligheder og opdager hvor meget de er afhængige af hinanden for at klare opgaven.

I videoen har vi vist hvordan man starter og lave “samarbejds aktivitetsudstyr", samt hvordan man udfører aktiviteten. Eleverne lærer at save i træ, slibe og male/farver, samt at sætte krog og snor på klodserne.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne lærer også at snitte og udhule i træ. Eleverne kommer til at bruge håndsav, udhulningsjern, snittekniv, skekniv, krog, maling eller tudser, snor og nogle pinde til at holde snoren.

Aktiviteten går ud på at man samarbejder om at løfte en klods ved at få to krog ind i hinanden, som er i hver klods. Jeg har afprøvet forløbet med mine elever. I videoen kan I se elevernes motivation. Vi har, det meste af tiden, arbejdet ude i naturen. Resultatet viser hvor meget eleverne fik ud af forløbet.

God arbejdslyst


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.303 andre er allerede tilmeldt