"Hvordan sikrer man, at der er fagligt miljø i de små fag på de små institutioner?", spørger Institutchef for læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole Lis Madsen.

Professionshøjskole frygter udflytning af læreruddannelse

På Københavns Professionshøjskoles frygter man, at regeringen på dagens pressemøde kl. 13 vil kræve, at man opretter en ny mindre læreruddannelse uden for København. Det fortæller Institutchef for læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole Lis Madsen til Skolemonitor. Hun frygter, at regeringens udspil vil svække kvaliteten af læreruddannelsen - særligt i de mindre fag som fransk, tysk og musik. "Hvordan sikrer man, at der er fagligt miljø i de små fag på de små institutioner? Selv på de store uddannelsessteder er det små faggrupper. Vi har lært, at man er nødt til at have et bæredygtigt miljø for, at det bliver en succes. Hvis der ikke er en studentermasse, er der ikke et studenterfagligt miljø. De lærer af hinanden og ikke kun af undervisere", siger Lis Madsen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

skolemonitor.dk: Udflytning: I Helsingør måtte man sløjfe lærerårgang 2020. Professionshøjskolen frygter nu flere små afdelinger

Powered by Labrador CMS