Mindeord Lasse Petersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, at vi tirsdag den 4. maj modtog den triste meddelelse om, at Lasse Petersen var død samme morgen. Sygdom gjorde, at han kun blev 73 år.

Lasse arbejdede i mange år på Kongsbjergskolen og startede på skolen, da den var placeret, hvor nu Lunderskov Efterskole ligger.

Lasse var et engageret menneske, engageret i sin tid og præget af idealer fra ungdomsoprøret.

Disse idealer fik Lasse på smukkeste vis overført til skolen. Det viste sig i hans mangeårige arbejde med at inddrage eleverne, for eksempel i elevrådet. Det viste sig i hans arbejde med dansk og samfundsfag, med aktuelle og relevante emner til debat. Engagementet gjaldt også valgfaget "dramufo", hvor Lasse i mange år stod bag opførelsen af den årlige skoleforestilling.

Lasse satte mange aftryk på skolen også visuelt. Det skyldtes hans interesse for kunst og maleri. Vi er mange, der husker hans kontor, hvor hver en ledig plads på væggen var udnyttet med en plakat eller et maleri.

Lasse fungerede i mange år som lærernes afholdte og respekterede tillidsmand. Med sine kollegaers opbakning arbejdede han i medvind og modvind for lærernes sag. Dette skete også med idealer fra ungdomsoprøret: græsrødderne skulle høres - demokratiet skulle fungere.

Skolen og lærerne har nydt gavn af mange af Lasses interesser:

Politik blev livligt diskuteret med kollegaerne. Lasse lagde aldrig skjul på sine holdninger. Den politiske farve var rød, og et typisk Lasse-citat var: "Jeg er den eneste rigtige kommunist".

Musik var en stor del af Lasses liv. Spændvidden var stor, fra tidlig punkmusik, til at Lasse selv deltog i et spillemandsorkester. Orkesteret var i mange år hyret til skolefesten.

Festival og især Kløften Festival i Haderslev fyldte meget for Lasse. Her samlede han flere af de mandlige lærere til at hjælpe med at opbygge Store Scene.

Vi har mistet Lasse - han er ikke mere iblandt os. Men vi vil huske ham som det menneske, han var: hjælpsom, solidarisk, engageret i sin tid og i sine medmennesker.

Æret været hans minde.