Pædagogisk konsulent Ole Haubo Christensen har udviklet et nyt undervisningsmateriale om klima og bæredygtig fremstilling af fødevarer.

Undervisningsmateriale til udskolingen om bæredygtig mad

Nyt dansk-tysk undervisningsmateriale til elever i 7.-9. klasse i naturfag handler om at mindske madspild og om at producere bæredygtigt. Materialet tager udgangspunkt i Fælles Mål for biologi, fysik/kemi og geografi.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En række vidensinstitutioner er gået sammen med seks danske og tyske fødevareproducenter i projektet Positively Produced. Pædagogisk konsulent Ole Haubo Christensen fra Center for Undervisningsmidler (CFU) Aarhus står bag udviklingen af undervisningsmaterialet. Erhvervshus Sydjylland står for projektledelsen.

Eleverne skal undersøge, hvordan klimaet påvirkes af fødevareproduktion og finde løsninger på at mindske madspild. Vandforbrug, transport og emballage indgår i opgaver og cases. 

Bliv klogere på bæredygtighed i madkundskab 

"De skal for eksempel sammensætte en menu og regne på, hvad det betyder for bæredygtigheden med valg af kød og grøntsager. Det vil give dem kompetencer til at kunne deltage i den offentlige debat", siger Ole Haubo Christensen.

"Eleverne får en grundlæggende forståelse af, hvordan de spiser sundt, så kroppen får de nødvendige byggesten af protein, kulhydrat og fedt, men samtidig skal de også se på, hvilket aftryk det sætter på den samlede bæredygtighed".

Han fremhæver, at materialet er oplagt at bruge tværfagligt. Ernæring og sundhed kan også inddrages. Institutionen Madkulturen har deltaget i udviklingen af undervisningsmaterialet. Projektet er finansieret af midler fra den europæiske fond for regional udvikling, Udviklingsråd Sønderjylland og fire kommuner: Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder.

Læs mere

Sematerialet her