Biologi
0   11

Undervisningsmateriale til udskolingen om bæredygtig mad

Nyt dansk-tysk undervisningsmateriale til elever i 7.-9. klasse i naturfag handler om at mindske madspild og om at producere bæredygtigt. Materialet tager udgangspunkt i Fælles Mål for biologi, fysik/kemi og geografi.

En række vidensinstitutioner er gået sammen med seks danske og tyske fødevareproducenter i projektet Positively Produced. Pædagogisk konsulent Ole Haubo Christensen fra Center for Undervisningsmidler (CFU) Aarhus står bag udviklingen af undervisningsmaterialet. Erhvervshus Sydjylland står for projektledelsen.

Eleverne skal undersøge, hvordan klimaet påvirkes af fødevareproduktion og finde løsninger på at mindske madspild. Vandforbrug, transport og emballage indgår i opgaver og cases. 

"De skal for eksempel sammensætte en menu og regne på, hvad det betyder for bæredygtigheden med valg af kød og grøntsager. Det vil give dem kompetencer til at kunne deltage i den offentlige debat", siger Ole Haubo Christensen.

"Eleverne får en grundlæggende forståelse af, hvordan de spiser sundt, så kroppen får de nødvendige byggesten af protein, kulhydrat og fedt, men samtidig skal de også se på, hvilket aftryk det sætter på den samlede bæredygtighed".

Artiklen fortsætter under banneret

Han fremhæver, at materialet er oplagt at bruge tværfagligt. Ernæring og sundhed kan også inddrages. Institutionen Madkulturen har deltaget i udviklingen af undervisningsmaterialet. Projektet er finansieret af midler fra den europæiske fond for regional udvikling, Udviklingsråd Sønderjylland og fire kommuner: Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.647 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
812 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
733 andre er allerede tilmeldt