Blog
1   18

Læselyst: Prøv lykken

Abonner på nyt om Helle Rahbek i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

- Træk en bog

Mon ikke vi alle kender de elever, der aldrig vil have den bog vi finder til dem på skolebiblioteket? Hvordan kan man pirre deres og andres læselyst?

Vi har bestemt os for bl.a. at prøve med lykkeposer. Idéen er at eleverne på mellemtrinnet kan trække en brun prøvekuvert, der indeholder skønlitterære bøger. På forsiden af kuverten er en tegning, der kan give et hint om, hvilken genre eller type litteratur det er. Selve kuverten indeholder 3 forskellige bøger i varierende sværhedsgrad. Det vil sige, at der gerne skulle være én af bøgerne, der passer til elevens læseniveau. Man skal kun vælge den bog, der passer til ens læseniveau. Her kan man evt. få hjælp af læreren eller bibliotekaren. De øvrige lader man blive i kuverten. Vores opgave som bibliotekarer bliver at sørge for, at der altid er tre bøger i kuverten. Jeg er spændt på, hvordan eleverne tager imod det, når de igen er tilbage på skolebiblioteket.

En anden ting vi har planlagt, er at prøve at abonnere på Buggi fra DBC. Det ser ud til at være et spændende site, der spiller sammen med skolebiblioteket, da det bliver sat op med skolens samling af bøger. I Buggi kan eleverne på mellemtrinnet gå på jagt efter spændende bøger ved hjælp af emojis og interaktive figurer. Man kan også vælge sværhedsgrad, længde på bøgerne, og hvor mange illustrationer der skal være i forhold til mængden af tekst. Jeg tror, det er noget der vil motivere mange børn til at finde bøger på skolebiblioteket. Det er i al fald noget vi skal have prøvet af.

Nogle gange tænker jeg, om ikke vi skal passe på med at få lavet et ”tivoli” ud af alt det, vi prøver at lokke eleverne med for at få dem til at læse? Men det er jo dobbeltsidet, da vi jo gerne vil gøre rigtigt meget for at få dem til at læse og fastholde læselysten. Så egentlig er jeg nok nået frem til, at alle kneb gælder i læselystens navn.  

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
707 andre er allerede tilmeldt