Blog
3   12

Revision af læreruddannelsen

Abonner på nyt om John Rydahl i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvem har mon mest praktik behov?

Der pågår som bekendt nok engang overvejelser over revision af læreruddannelsen, og igen er et af de tema, der drøftes, de studerendes praktik. Men måske er det slet ikke de studerende men underviserne på læreruddanenlsen, der har det største behov for praktik?

Lærerens kernemetier er jo fagdidaktikken, som alene ved sit sammesatte navn antyder problematikken, fordi kun en mindre gruppe af underviserne på læreruddannelsen mestre begge discipliner. Der undervises sikkert upåklageligt i såvel pædagogik som didaktik og i alle skolefagene, men selv om didaktikken med årene er blevet skrevet ind i alle undervisningsfagene, er det i hovedsagen overladt til de studerende selv at udvikle den fagdidaktiske kompetence, når de bliver ansat som lærere, fordi underviserne på læreruddannelserne typisk ikke har været i grundskolen, siden de selv gik der og kun yderst sjældent har stået med ansvaret for undervisning af børn.

Enkelte undervisere på læreruddannelserne holder den principielle fane højt og har kombineret deres job i læreruddannelsen med et job i grundskolen. Derved opbygger de de såvel en viden om den institution, der uddanner til som en erfaring med at håndtere de fagdidaktiske problemer i praksis.

Skal man for alvor ændre og forbedre læreruddannelsen var det måske ved at tilføje en obligatorisk kombinationsbeskæftigelse, så alle undervisere på læreruddannelsen skal have en vis del af deres ansættelse som undervisere i grundskolen. Det kan så modsvares af, at nogle grundskolelærere trækkes ind til dækning af dele af undervisningen på læreruddannelsen. Begge dele vil give et tættere kontakt mellem de to institutioner til glæde for de studerendes uddannelse.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.080 andre er allerede tilmeldt