Arkivfoto

Ung til ung-vejledning om uddannelsesvalg

Skillsuniverset.dk er en ny videobaseret læringsplatform for 8.-10. klasses elever. Her kan de møde 36 rollemodeller, der fortæller om deres uddannelsesdrømme og måske blive klogere på, hvad forskellige fag og uddannelser kræver.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En kok fortæller om de fem grundsmage, der skal være med i et måltid, en ung pige er i gang med en filmassistentuddannelse og en udskolingselev fortæller, at han er blevet overrasket over, hvor meget samarbejde et job som programmør egentlig kræver.

Der er lærervejledning, øvelser og små spil. En lærer fortæller, at det måske er mindre sårbart for den enkelte, fordi man her via video hører forskellige rollemodeller fortælle om deres uddannelsesvalg og på den måde bliver klogere på, hvad de forskellige uddannelser indeholder.

Læs mere