Elevernes tegnede, malede og fotograferede portrætter kan komme på museum til efteråret.

Præmier til dine elevers portrætter

Frederiksborg Slot inviterer alle børn og unge i alderen 10-15 år til at deltage i en stor portrætkonkurrence. De bedste portrætter bliver udstillet på slottet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For tredje gang arrangerer Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg den landsdækkende portrætkonkurrence 'Portræt Nu! For børn'.

Målet med konkurrencen er at hjælpe skoler og billedkunstskoler med at sætte fokus på portrætgenren. Der er åbent for bidrag indtil 14. juni, og alle børn og unge mellem 10 og 15 år kan deltage.

Virtuel rundvisning på Frederiksborg Slot

Hvert barn må tilmeldes med ét portræt, som skal forestille en person, barnet har mødt i virkeligheden. Det kan derfor godt være et selvportræt.

Portrættet skal være blevet til i perioden 1. november 2020 - 14. juni 2021 og både maleri, tegning og foto kan vinde. Værket må ikke være større end 2,0 x 2,0 x 0,25 meter.

De indsendte værker vil blive bedømt af en professionel jury, og der er blandt andet mulighed for at vinde malergrej og staffeli.

De bedste portrætter bliver samlet til en udstilling, der bliver vist på Frederiksborg til efteråret.

Man kan jo ikke tegne et menneskes sjæl eller hvad?