Blog
0   3

Forfatterbesøg: Har nogen set en nuttet kat?

Abonner på nyt om Litteratur, lærdom og læreruddannelse i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Forfatterbesøg er altid inspirerende. Det betyder noget for læsningen, at man kan møde mennesket bag forfatternavnet, der står på forsiden. På Læreruddannelsen i Aalborg fortalte Mette Hegnhøj om sine bøger, om processen, om samarbejdet med tegnere, om inspirationen til sine bøger – og om livet som forfatter i Thy. Mange folkeskoleelever har haft glæde af forfatterbesøg. Det kan være med afsæt i ”En kunstner til kvart pris”, Huskunstner” eller det kan være temauger, hvor forfatter inddrages i læse-og skriveprojekter.

Har nogen set en nuttet kat?

”Den kække Panda”, ”Nina tør alt”, ”En prik og en streg”, ”En nat”, ”Sille og den utætte sky” og ”Elvis og Otto” er bøger, der er målrettet de yngste læsere. De er alle skrevet af Mette Hegnhøj. Hun har også skrevet mange til mellemtrin og enkelt til udskolingen. ”Ella er mit navn vil du købe det”, ”Flora Nattergal”, ”Mandfolk”, ”Møgungen”, ”Ud og stjæle erantis” , ”Mig Mona altid i træsko (røde)” og så er der ”Små frø”.

Det er billeder med tekst, og tekst med billeder. I alle bøger er der en fortsat dialog mellem tekst og verden og mellem tekst og billeder.  Nogle af bøgerne er skrevet med skrivemaskineskrift, bogen om Mona og træskoene er skrevet med udklippede bogstaver, der er poetsne (hullemaskinehuller” i Ella-bogen, hvor der også optræder korstingbroderier. I alle bøgerne er billederne en stor del af teksten. Illustratorerne skriver med teksten og ikke mod teksten. Illustratorerne er Klara Espersen, Josefine Blom, Anna Jacobina Jacobsen, Lars Vegas og mange andre. Alle forskellige, der er arbejdet med blyantsstreger, digitale collager og fotos. De indgår altid i den samlede fortælling.

Hovedpersonerne i Mette Hegnhøjs bøger er altid lidt på kanten. Det kan være møgunger, det kan være børn, der er ladt alene af de voksne, det kan være bange, ensomme eller sære børn.

Artiklen fortsætter under banneret

Som læser bliver man nysgerrig på det, der ligger bag. Man bliver også nysgerrig på samspillet mellem tekst og billeder. Og man bliver nysgerrig på selve formen.

Forfatterbesøg er altid inspirerende. Det betyder noget for læsningen, at man kan møde mennesket bag forfatternavnet, der står på forsiden.

På Læreruddannelsen i Aalborg fortalte Mette Hegnhøj om sine bøger, om processen, om samarbejdet med tegnere, om inspirationen til sine bøger – og om livet som forfatter i Thy.

Mange folkeskoleelever har haft glæde af forfatterbesøg. Det kan være med afsæt i ”En kunstner til kvart pris”, Huskunstnere” eller det kan være temauger, hvor forfatter inddrages i læse-og skriveprojekter.

Hvis der er noget, vi har lært i denne online-undervisnings-tid, så er det, at ”rigtige levende mennesker” altid er langt mere inspirerende end selv nok så gode ”skærmansigter”.

Mange forfattere har brug for at møde deres læsere. Læserne har altid brug for at møde ”rigtige2 forfattere.

Mette Hegnhøjs selvbiografiske bog ”Ud og stjæle erantis” er udgivet på Dansklærerforeningen i serien ”Min historie”.

P.S: Og overskriften er jo fra ”Ella er mit navn, vil du købe det?”, og hvis nogen har set (købt) en nuttet kat, så er der dusør, findeløn og mulighed for løsesum. Læs selv med i ”Ella er mit navn, vil du købe det”. Bogen er fra 2014.  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.509 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
427 andre er allerede tilmeldt