Blog
0   8

White coat syndrome?

Abonner på nyt om Den Danske Sprogkreds i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvad er værst, lægelatin eller engelsk slang?

Da jeg for nylig var til en undersøgelse hos en ung, frisk læge, viste det sig, at mit blodtryk var for højt. Det bekymrede mig lidt, men så sagde lægen beroligende, at det nok bare var white coat syndromet. Hvadbehager? tænkte jeg bekymret, hvad er nu det for en mærkelig lidelse? Langsomt gik det op for mig, at lægens udtryk måtte hentyde til, at nogle patienter bliver så nervøse, når de møder en læge, at deres blodtryk stiger. “Hvorfor bruger du et engelsk udtryk for det?”, spurgte jeg. “Jeg har aldrig hørt det før, og jeg kunne godt forestille mig, at der er nogle af dine patienter, der ikke lige forstår det i farten, men måske ikke tør spørge.” Så så han sur ud.

Der var en gang, læger og hospitalspersonale skulle lære at undgå at bruge fagudtryk på latin, når de talte med patienterne for at sikre sig, at patienterne forstod, hvad de sagde. Måske skulle man overveje at gøre sundhedspersonalet opmærksomme på, at det ikke altid er cool at snakke Danglish til patientern.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt