Blog
3   8

Efterlyses: Forsøg med inddragelse af praktiske fag i alle boglige fag.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu hvor forsøget med teknologiforståelse i folkeskolen er i sin afsluttende fase, synes jeg et nyt forsøg med mere praktisk dannelse i skolen er på sin plads.

FOTO: canva.com

 

Forsøget med teknologiforståelse i folkeskolen er ved at være afsluttet. Og som det ser ud nu, bliver det ikke en del af skemaet til næste skoleår. Det skriver min kollega på folkeskolen.dk her

Jeg har en idé

Artiklen fortsætter under banneret

Når nu det højest sandsynligt ikke bliver til noget, at inddrage teknologiforståelsen på landets skoler til næste skoleår, vil jeg foreslå, at man laver et nyt forsøg med en række udvalgte skoler i alle fag på alle klassetrin:

Skab bedre trivsel og læring blandt eleverne i alle fag, ved hjælp af praktiske elementer i en flerfaglig undervisning i alle klasser i alle fag.

Det kan gøres ret enkelt. Og jeg er helt sikker på, at det vil kunne bidrage massivt til bedre trivsel og mere og bedre læring hos eleverne. Både af den boglige og den praktiske slags.

Hvorfor det vil være godt med dette forsøg, kan du læse mere om her. Og så er der den sidegevinst ved sådan undervisning, at eleverne lærer at de er gode til mange flere ting, end til at lære at sidde stille ved et bord med en bog eller iPad, ved en tavle eller et smartboard. Ved flerfaglige forløb mellem praktiske og boglige fag, lærer eleverne at benytte både hænder og hoved, hvilket helt klart er en gevnist for både dem selv i situationen, men i særdelelshed også i deres liv senere, når de skal vælge hvad de vil efter folkeskolen. 

Det er ren win win.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.269 andre er allerede tilmeldt