10. klasse
1   7

Aarhus vil samle kommunalt 10.-klassetilbud uden for folkeskolen

Bortset fra den særlige eliteidrætsklasse vil Børn og Unge i Aarhus flytte det kommunale 10.-klassetilbud væk fra de tre folkeskoler, der har 10. klasse i dag, og etablere én fælles 10.-klasse-skole for hele byen.

"Et samlet 10. klassetilbud kan noget andet end de lokale tilbud, som i dag eksisterer på tre af byens folkeskoler. Her har man gjort en kæmpeindsats for at skabe et attraktivt tilbud og har hjulpet mange unge trygt videre til en ungdomsuddannelse. Så det er med et vist vemod, vi foreslår at lukke de lokale tilbud, men ved at samle tilbuddet om 10. klasse tror vi på, vi opnår et bedre tilbud til de unge", siger rådmand for Børn og Unge Thomas Medom, i en pressemeddelelse om planerne, der er i høring ind til den 4. juni. 

Planen er ét 10.-klassetilbud med selvstændig ledelse til erstatning for 10.-klasserne på Tranbjergskolen, Vestergårdskolen og Rundhøjskolen. Kun ESAA10, der henvender sig til unge eliteidrætsudøvere, vil fortsat blive udbudt på Rundhøjskolen. EUD10, som de lokale erhvervsskoler står for, skal fremover referere til lederen af det kommunale 10.-klassetilbud.

Planen er, at det nye tilbud skal bygge på en kombination af folkeskoleloven og ungdomsskoleloven - hvor det skal bo, er ikke fastlagt.

"De unge skal have et tilbud, der kan motivere dem, og som i tæt samarbejde med ungdomsuddannelserne og omverden kobler det faglige og praktiske og giver dem en tryg platform for det videre spring til en ungdomsuddannelse. Fokus er ikke alene på det faglige men i lige så høj grad på et aktiv ungeliv, hvor man oplever positive fællesskaber, et meningsfuldt fritidsliv og får vigtige erfaringer med for eksempel et fritidsjob. Med et bydækkende 10. klassetilbud kan vi samle stærke kompetencer og lave partnerskabsaftaler, som gør det muligt både at tilgodese det store fællesskab og de mange individuelle behov, som gruppen af unge har", mener Thomas Medom.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
486 andre er allerede tilmeldt