Blog
3   5

Guldalder Wannabes anno 2021

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi arbejder lige nu i den hybride skole, som består både af virtuel og fysisk undervisning. Det udfordrer endnu engang vores planlægning, didaktik og indholdet. Min 5.klasse har arbejdet med Guldalderen, den ene uge i den virtuelle undervisningen og ugen efter i den fysiske.

Guldalderen” er en betegnelse for perioden mellem ca. 1800 og ca. 1864. Naturen, familielivet, det enkle og dagligdagen blev hyldet af tidens malere. De mange vinduesmotiver med udkig over det åbne landskab blev ofte malet idyllisk med en høj, lys himmel – og var med til at afspejle tidens idé om den ideale folkekultur. Perioden var ikke idyllisk for landet i økonomisk forstand, så malerierne var også en form for flugt, en iscenesættelse af Danmark eller et forsøg på at fokusere på alt det smukke, der trods alt var rundt omkring i vores smukke land.

Nu skal alt ikke handle om Corona, men det kan være sundt at fokusere på det smukke, når hverdagen bliver grå og tung. Derfor analyserede jeg og mine elever i 5.klasse, nogle af Guldaldertidens ikoniske malerier. Vi zoomede helt ind på det der gjorde dem unikke, og fandt nogle fællestræk og kendetegn, som eleverne efterfølgende selv skulle forsøge at kopiere, i en moderne fortolkning af periodes motiver. Med fokus på, 2/3 blå himmel, idyl, landskaber, dyr og lys, skulle eleverne ud og tage 'Guldalder wannabes' med deres mobiltelefoner. Til næste gang, skal de have udvalgt ét af deres billeder, som de synes særligt fanger Guldalder stemningen anno 2021. Det skal de præsentere for klassen, som skal finde og fremhæve Gulderalder trækkene i billedet. Forløbet fungerer rigtig godt til den virtuelle undervisning. I den fysiske uge kan man fx arbejde med Guldaldermalerier i mini format.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.675 andre er allerede tilmeldt