Kristendemokraterne
0   13

Kristendemokraterne: Sæt alle danske skoler fri

Kristendemokraterne, der med Jens Rohdes partiskift i denne uge igen er repræsenteret på Christiansborg, vil give alle landets skoler mere frihed. I partiets nye 2030-plan vil Kristendemokraterne også højne statstilskuddet til de frie skoler.

Kristendemokraterne lægger i deres nye 2030-plan op, til at folkeskolen sættes fri af Christiansborg-politikernes regler.

I udspillet hedder det, at "besparelser, dårlige arbejdsvilkår og folkeskolereformen fra 2013 har medført, at danske skoler er så hårdt styret fra Christiansborg, at de har vanskeligt ved at løse de opgaver, som står i folkeskolens formålsparagraf".

Artiklen fortsætter under banneret

Og ifølge Kristendemokraterne skal det løses ved at sætte alle danske folkeskoler lige så fri, som skolerne i Esbjerg og Holbæk bliver under det forestående frihedsforsøg.

Det betyder selvstyrende folkeskoler, der selv sætter rammen for fx  skoledagens længde, antallet af idrætstimer, lektiehjælp, forberedelse og to-lærer-ordninger.

Flere penge til de frie skoler 

"Frihed er en afgørende del af dansk skoletradition", lyder det i udspillet, hvor det også understreges, at det skal være op til de enkelte familier at vælge, hvilken skole deres børn skal gå på. 

Derfor forslår Kristendemokraterne også, at koblingsprocenten der lige nu ligger på 75 procent, hæves til 85 procent - altså at de frie grundskoler får et statstilskud per elev svarende til 85 procent af udgiften per folkeskoleelev. Derudover skal frie skoler kunne opkræve en lav egenbetaling.

Desuden mener Kristendemokraterne, at staten skal have "større tillid" til de frie skoler og udelukkende sørge for, at skolerne ikke bryder loven. I udspillet lyder det således, at der skal være "reel ligestilling mellem frie skoler", uden diskriminerende "kontrol på baggrund af værdigrundlag". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ