Blog
0   13

Sex fra a til å

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Teater V indbyder til digitalt teater om sexualundervisning. Det er et bud på et afsæt for en undervisningsopgave, der ofte føles akavet af både elever og lærere. Der er mange stole, vi kan sætte os imellem.

For nogen tid siden inviterede Aalborg Teater indenfor til streaming af Herman Bangs Tine; hvide gevanter hvirvlede omkring på scenen, og jeg faldt lige så stille ud af streamingen af teater over en af mine favorittekster. 

Derfor var det med lidt håndsved på zoomfingrene, jeg satte mig bag skærmen for at overvære Teater Vs digitale forestilling Stav til sex. Men, hvor Tine forsvandt i gevanterne, holdt Laura Skjoldborg og Mikkel Becker Hilgart, i stykket Zara og Bertram, her fokus på skærmen og hinanden, så der kom mange fine momenter frem. I det hele taget var stykkets styrke de to aktørers empati i forhold til hinanden.

En meget bred vifte af hverdagens undreområder omkring både det, man kan se, det man tror, og det man kan gøre, blev taget op på en ligefrem måde - så ligefrem som man nu kan gøre det, når skuespillerne set med målgruppens øjne ikke er vårharer. På den anden side giver denne aldersforskel måske en distance, der får udsagnene til at fremstå med erfaringens troværdighed.

Stykkets forfatter Sofie Diemer havde valgt at bygge stykket op over temaer, der fulgte alfabetet; deraf titlen Stav til sex. Og hun har haft en særlig opmærksomhed omkring seksuelle minoriteter. Instruktøren Pelle Koppel, som også er chef for teateret, har sikret en seriøs, men uhøjtidelig tone, som må give afsæt for en fin samtale blandt tilskuerne efter forestillingen.

Artiklen fortsætter under banneret

For mange år siden udgav Dansklærerforeningen et materiale, der hed Min krop er min - med optagelser af skuespillere fra Baggårdsteatret i Svendborg på klassebesøg. Her blev de enkelte temaer afbrudt af en samtale mellem skuespillerne og klassens elever. Og den styrke, der lå heri, får mig til at foreslå, at stykket her tilbydes i samtaleoplæg til undervisning efter hvert bogstav. Her, hvor de optræder som flowteater, hænder det, at en fint indslag bliver overgået af ét næste interessant tema. 

Der er så mange fine pointer, som kan være vanskelige at huske, når forestillingen kommer frem til å.

Tak for forestillingen ! Et alfabet kan tjene mange formål.   

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.503 andre er allerede tilmeldt