Covid-19-pandemien er nu baggrunden for at skolerne i Danmark får en forårsmotionsdag.

Over 100 aktiviteter til skolernes forårsmotionsdag

"Humøret skal op og coronabekymringerne ned", lyder det fra Dansk Skoleidræt, der med en lang stribe aktiviteter gør klar til at afvikle den første forårsmotionsdag nogensinde på landets skoler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter måneders nedlukning og hjemmeundervisning står den snart på leg, bevægelse og sjove sociale oplevelser, der kan styrke elevernes trivsel på skolerne over hele landet.

Fra næste mandag, den 3. maj, og syv uger frem, opfordres landets skoler nemlig for første gang nogensinde til at gennemføre 'skolernes forårsmotionsdag', der er en direkte konsekvens af covid-19-pandemien.

Forårsmotionsdagen var nemlig et af mange elementer i den store økonomiske hjælpepakke, som et politisk flertal vedtog i februar for at give skolerne bedre muligheder for at indhente elevernes faglige efterslæb og løfte trivslen efter mange ugers corona-nedlukning.

I modsætning til skolernes sædvanlige motionsdag, der afvikles om efteråret, er det meningen, at klasserne enkeltvis kan gennemføre motionsdagen sammen.

"Man kan selvfølgelig sagtens gøre det som skole og bestemme, at vi så gør det den og den dag. Men hvis det ikke går op i forhold til, hvad man som skole ellers har af aktiviteter, så kan man gøre det klassevis, så man er altså ikke afhængig af, at de andre klasser gør det samme", oplyser projektleder Signe Asferg Rasmussen fra Dansk Skoleidræt.

Find aktiviteterne på nettet

Det er Dansk Skoleidræt, der sammen med organisationerne DGI og DIF står for at udbyde de mange aktiviteter til skolernes forårsmotionsdag. Materialerne i form af aktivitetsforslag vil være tilgængelige online på Dansk Skoleidræts hjemmeside - se link længere nede på siden. Forslagene kan anvendes enkeltvist som bevægelsesaktiviteter - eller som en del af en hel forårsmotionsdag.

Hjælpepakke: Skoler får penge til at afkorte skoledagen resten af året 

Ifølge Signe Asferg Rasmussen vil aktiviteterne omfatte bestemte temaer som "Kroppen i naturen", "bolde i luften", "teamwork", "tag-fat" og "udforsk dine skills".

"Der vil være over 100 aktiviteter at vælge imellem. Og derudover vil der være nogle pauseaktiviteter, som kan give nogle gode frikvarterer for både store og små elever".

Aktiviteter til alle aldersgrupper

Aktiviteterne vil samtidig være delt op i fem forskellige aldersgrupper, så lærerne kan gå ind og søge efter aktiviteter efter et bestemt tema - og så derefter tilpasse det til den pågældende aldersgruppe.

"Ligesom ved skolernes motionsdag om efteråret vil vi jo gerne inspirere alt det vi kan - men det er jo i bund og grund skolernes egen dag. Tanken er, at det er hver klasse, der går ind og bestemmer, hvornår de vil lave en motionsdag. De kan bruge det lige så meget eller lige så lidt, som de vil. Det kræver ikke, at man er med en hel dag", siger Signe Asferg Rasmussen.

Samtidig får skolerne eller klasserne mulighed for at samle deres favorit-aktiviteter til en samling, så det downloades i en lang pdf, så man ikke skal sidde og downloade dem hver især.

"Så man kan altså samle sit helt eget program og få det hele ud på en gang", siger Signe Asferg Rasmussen.

Materialet omfatter i øvrigt også aktivitetstilbud til de elever, der stadig måtte være hjemme på tidspunktet for forårsmotionsdagen. Materialet består bl.a. af videoer, som Dansk Skoleidræt har lavet sammen med en gruppe idrætsstuderende.

"Lokalt kan der jo stadig være nedlukninger, så på den måde kan skolerne altså stadig give sine elever en god oplevelse med forårsmotionsdagen", siger Signe Asferg Rasmussen.

Midt i en corona-tid: "I år er Skolernes Motionsdag vigtigere end nogensinde" 

Læs mere

Skolernes forårsmotionsdag

Powered by Labrador CMS