Blog
0   4

Træer, knopper, blade og bark

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er masser af læring at hente i de træer I har lige udenfor skolen. Bark, knopper, blade og blomsterne på træerne. Det er nu det sker!

I kunne lige nu kunne fokusere på træer, deres knopper, deres blade og deres bark. Måske kan I finde deres frugter på jorden.

Koncentrer jer om at lære bare tre forskellige slags træer at kende.

Lav barkaftryk, det vil sige gnid med en farve ovenpå et papir oven på barken og læg mærke til forskelle i barken på de tre forskellige træer.

Kik på træernes knopper og læg mærke til forskellene på knopperne.

Artiklen fortsætter under banneret

Skær grene af (mindst 10 meter høje) træer  og tag grenene med ind, sæt dem i vand og få bladene til at springe ud.

Find gamle blade på jorden under træet og prøv at lave et gnidetryk af de gamle blade.

Find måske også frugten af træet og få den til at spire inde i klassen eller i stuen. Et agern eller en kastanie kan I godt få til at spire og lave et lille nyt træ ud af dem!

Udnævn et træ til jeres træ og følg det hele foråret

Når I er ude, men i hvert fald når I kommer ind, så snak om at det er bladene, der sørger for at træet kan vokse. Det laver sukker ved hjælp af CO2, vand og sollys. Det vil sige at bladet producerer energien for træet. Om vinteren går træet i dvale. Når lyset kommer, så springer træerne ud igen og bladene kan producere ny energi så træet kan vokse igen. På den måde laver træer også energi til deres frugter. Fx et æbletræ, her spiser vi æblet, noget af den energi, som træet har lavet. Her kan vi finde æbletræets frø indeni kernehuset, inde i æblerne!

På nogle træer springer deres blomster ud først, inden bladene bliver meget store. Så kan blomsterne blive bestøvet af vinden inden bladene vokser sig store og skærmer for vinden! F.eks. på en mirabel, der blomstrer lige nu. Man kan læse mere om træer og buske på skoven-i-skolen.dk.

og få flere ideer til natur/teknologi her

https://www.folkeskolen.dk/1857639/eminent-didaktiktaktik

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt