Blog
2   94

Nu må vi have ALLE elever 100% fysisk tilbage i skole igen

Abonner på nyt om Frederik Germann i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu må det være på tide at få eleverne tilbage igen 100% med de værktøjer som hver kommune har, hvis ulykken skulle ske.

Politikerne forhandler på livet løs, da rigtig mange mennesker/virksomheder m.m. er ramt af COVID19. Det slår mig dog noget, når jeg hører at man taler om hvor mange der skal kunne lukkes ind til en festival m.m. mens vores elever kun må være i skole 50% af tiden. Twitter har det sidste stykke tid kogt med folk, som har skrevet hvordan at man kan sidde og drikke en øl, men ikke have sine børn tilbage i skolen.

Smittetallene holdes i flot kontrol og man har valgt, at lukke ned i sogne (hvilket også kan komme til at være uhensigtsmæssigt, men det er ikke hvad mit formål her handler om). Det giver et værktøj, hvis der skulle opstå et smitteudbrud og på den måde kan man hurtigt få lukket skoler m.m. ned, hvis der skulle opstå et udbrud. Det giver kontrol og det er jo, hvad vi alle ønsker omkring COVID19.

Artiklen fortsætter under banneret

Men det er mig en gåde, at man ikke har besluttet at sende alle eleverne tilbage i skolerne igen. Hundredtusindvis af elever hungrer efter at komme tilbage hver dag i skole, tusindvis af lærere ønsker at vende helt tilbage igen på arbejde. Udeskole er noget af det mest åndssvage der er opfundet og jeg har endnu ikke set et godt argument for det endnu. Lad os da i stedet få børnene tilbage til en genkendelighed, nemlig deres hverdag. Så længe at der testes og kan lukkes ned, hvis ulykken skulle opstå – så bør der ikke være en forhindring i at sende dem tilbage hele tiden.

Nu må undervisningsministeren og alle undervisningsordførerne også komme på banen. Det her går jo ikke – skal det fortsætte frem til sommerferien? Hvorfor ikke bare droppe udeskole og sende alle tilbage i de kommuner, hvor incidensen er OK.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ