Debat
3   44

Min hjerne er ved at nedsmelte over vedvarende ændringer

Lærerne er ofre for, at politikerne gør sig lækre overfor vælgerne og lover guld og grønne genåbninger af skolerne. Jeg har bare brug for arbejdsro.

I dag har jeg ikke åbnet Aula! Det er selvfølgelig ris til egen røv, for i morgen er det sikkert ligesom at åbne Pandoras æske. Men i dag har jeg nydt det. Mit problem er ganske enkelt, at jeg har så svært ved at overskue min hverdag lige nu, at jeg ikke orker en fyldt mailboks. Min hjerne er så overbebyrdet med krav og omstillinger, at det er blevet en udfordring at forholde sig til selv enkle mails. Forleden nåede jeg det punkt, hvor jeg måtte læse en mail højt for mig selv, for at kunne forstå indholdet. Men jeg vil da godt indrømme, at det er en tvivlsom strategi at lade være med at åbne Aula.

Mit skema er forskelligt hver eneste uge, og det bliver hele tiden lavet om. Enhver skemaændring medfører nemt andre ændringer af fx gangvagter. De mange ændringer har haft den effekt, at jeg ikke planlægger ret meget før i sidste øjeblik, så jeg ved, hvilken aktivitet, det er muligt at gennemføre. De skiftende krav til elevernes fremmøde går ud over kvaliteten af min forberedelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Skolearbejde er jo andet end undervisning. Lige nu skal mine samarbejdspartnere (som fx sundhedsplejersker, læsevejledere og erhvervsvejledere) bookes ind i skemaet. Jeg er nødt til at koordinere med hver enkelt person, for hvilke dage er det nu, at klassen er på skolen? Hvilken lærer har eleverne, og hvornår skal de testes for corona? Det tager tid og kræver som regel, at jeg laver min egen planlægning om.

Vi er bagud med mange ting som fx med at afvikle en række test, så dem har jeg fået booket. Nogen af dem i hvert fald. Jeg har selvfølgelig også været nødt til at ændre dem alle sammen igen.  Min nye plan er derfor at lade være med at booke test i god tid, så jeg er fri for at lave det om!

De vedvarende forandringer og krav fra alle sider trætter min hjerne. Det er på høje tid, at politikerne begynder at debattere andre former for genåbning end folkeskolen. De nuværende regler rummer masser af muligheder for at have fokus på social trivsel, men jeg og mange andre har desperat behov for ro til at planlægge og gennemføre undervisning med kvalitet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ