Blog
0   5

Læreruddannelsens ”Efterskolepædagogik” er et praksismodul

Abonner på nyt om Litteratur, lærdom og læreruddannelse i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Efterskolepædagogik” hedder et modul på Læreruddannelsen i Aalborg. Det ligger i den pædagogiske faggruppes forvaltning af Lærerens Grundfaglighed, og det er et modul, der kan vælges på sidste semester i uddannelsen. Det lykkedes heldigvis (med mange restriktioner og med et udeskole-koncept) at få en efterskoledag med undervisning på Ingstrup Efterskole. Her var de 130 elever klar på at bruge en dag sammen med de tredive lærerstuderende.

Læreruddannelsens ”Efterskolepædagogik” er et praksismodul

Praksissamarbejde med alle skoler er godt for lærerstuderende. (og forhåbentlig også for skolen, eleverne og lærerne).

”Efterskolepædagogik” hedder et modul på Læreruddannelsen i Aalborg. Det ligger i den pædagogiske faggruppes forvaltning af Lærerens Grundfaglighed, og det er et modul, der kan vælges på sidste semester i uddannelsen.

Det er et meget ”projekt&praksis-rettet” modul, men det har været en udfordring i år.

Artiklen fortsætter under banneret

Heldigvis har en lang række efterskolelærere (nye og rutinerede) været klar som gæstelærere på teams, men det bedste er jo at se og opleve en rigtig efterskolehverdag. Nogle studerende har egne erfaringer fra egen skoletid eller fra praktikken, andre har ikke.

Det lykkedes heldigvis (med mange restriktioner og med et udeskole-koncept) at få en efterskoledag med undervisning på Ingstrup Efterskole. Her var de 130 elever klar på at bruge en dag sammen med de tredive lærerstuderende.

Virkeligheden var fantastisk lærerig for de studerende. Eleverne var motiverede, de var ”hyggelige”, de var høflige, de var sjove – og meget opfindsomme i arbejdet med Stormesteropgaver, der alle havde ”fællesskab” og ”samfundssind” som fællesnævner.

Der var virkelig mange sjove løsninger, udfordringer og megen spas.

Solen skinnede (det gør den heldigvis altid i Vendsyssel) og der var god plads på den nærliggende strand, fodboldbanerne og udeområderne generelt. Da dagen var gået, var der blot en enkelt anke: Der var ikke brug for megen konflikthåndtering. Der var overalt motiverede elever, der var glade. Det må man glæde sig over, - og så kan man jo reflektere over, om hvilke rammer det kræver, for at alt skal lykkes.

Var det ”nye og unge lærere” som et afbræk i hverdagen?

Var det de opfindsomme og kreative Stormesteropgaver?

Var det glæden ved at være på efterskolen – sammen?

Var det den helt fantastiske forårsdag med 17 grader og sol?

Var det …..?

Det kan man tænke over. Men ”Efterskolepædagogik” lever i høj grad som fag på Læreruddannelsen fordi der er et praksissamarbejde med ”aftagerfeltet”. Samarbejdet med de lokale folkeskoler har Læreruddannelsen i Aalborg stor glæde af, men samtlige efterskoler i regionen har også svaret ”Ja, tak”, hver gang vi har spurgt om et praksissamarbejde.

P.S. Opgaven lød kort sådan:

Proces: Hele holdet forestår undervisning og tilsyn på en efterskole (Ingstrup Efterskole) i tidsrummet fra 9.00 – 17.00 (I møder ind 8.30)

Der arbejdes med såvel undervisning som med relationsarbejde, konflikthåndtering, tilsyn og vagtforpligtelser.

Efterskolens frie rum, undervisningens rum og det kontraktfæstede rum.

Planlægning af undervisning

Gennemførelse af undervisning og tilsyn og vagtforpligtelser

Evaluering af forløbet


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.504 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
424 andre er allerede tilmeldt