Blog
1   13

"Fuck" og "Pis". Kender du Broderisten?

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Med motiver som en tallerkenfuld pølsemix og ordet "Fuck" står Broderisten på min liste over elementer, jeg skal huske at have med i mine undervisning.

FOTO: Anna Marín Schram

 

Kender du Broderisten?

Hvis ikke, så synes jeg bestemt du skulle besøge hendes facebook, instagram eller youtubekanal.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun er skøn. Virkelig. Politisk ukorrekt, sjov, ligetil og ærlig. Og så har hun, vigtigst af alt, virkelig styr på sit broderi. For det er det hun gør, broderer. Ikke med de klassiske motiver, som blomsterranker og nisser, men sjove og provokerende motiver. Og også gerne bandeord. Der er ikke så mange dikkedarer når hun broderer. Det er bare at gøre det.

Noget som enhver folkeskoleelev vil synes er helt igennem fantastisk.

FOTO: Broderisten

Broderisten går også under navnet Trine Runge Jessen. Hun er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding og hun synes helt bestemt, at langt flere skal finde glæde ved at brodere og derigennem opleve den ro det giver, at sidde der med nål, tråd og stof. Det giver jeg hende fuldstændig ret i.

Derfor vil jeg i den grad inddrage Broderisten, næste gang jeg skal undervise eleverne i broderi. Nå ja, og så også fordi hun nemlig er politisk ukorekt, sjov, ligetil og ærlig, når hun taler om sine broderier.

Du kan høre hende fortælle om dem og se nogle af hendes broderier i udsendelserne herunder:

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/fuck-satans-og-pis-trine-broderer-bandeord-poelsemix-og-meget-andet

https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/13-02-2021/1930/loerdag-den-13-februar-2021-1930?clip=272ca336-b4fc-4c13-9217-c69b50904cd7

På hendes youtubekanal (søg på 'Broderist' på youtube) er der små broderi-tutorials som også kan benyttes i undervisningen.

Jeg påtænker at bruge alle elementerne i introduktionen af min undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.269 andre er allerede tilmeldt