Blog
0   17

Når den praktiske undervisning på sosu også er rykket hjem bag skærmen….

Abonner på nyt om Mette Bommersholdt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kan eleverne i det hele taget få noget ud af undervisningen bag skærmen, når fagmålene lægger op til praktisk undervisning?

Under corona-nedlukningen har jeg haft SSH-elever i skoleperiode 1. Eleverne skulle have rehabilitering med fokus på ernæringsrigtig kost, hvor fagmålet blandt andet lyder: ”Eleven kan anvende viden om ernæringsrigtig kost, anretning af mad og måltidets betydning”.

Under normale forhold ville skolekøkkenet været inddraget til at planlægge, tilberede og anrette en kost, der er tilpasset den enkelte borger, fx diabeteskost til en diabetiker. Her ville eleverne også få vist, hvordan maden anrettes på en indbydende måde. Eleverne ville have handlet madvarer ind, der passer til netop den kostform, de i gruppen skulle arbejde med. Men hvad nu når gruppemedlemmerne sidder hjemme hver for sig og alligevel skal nå fagmålene?

Artiklen fortsætter under banneret

Resultatet blev ”vis mig dit køleskab”. Forstået sådan, at eleverne fandt ud af, hvordan deres hverdagsmad kunne tvistes, så det kunne bruges til fx en småtspisende borger. Maden og de fine anretninger blev fotograferet, og eleverne nåede målene. Da der ikke skulle bruges tid på hverken indkøb eller ret meget madlavning, var der ekstra tid til fordybelse i teorien.

Eleverne tog billeder af den anretning, de hver især havde lavet, og delte det i en Padlet. Eleverne fik ikke øvet praktisk madlavning, men fik derimod forståelse for, hvordan almindelig mad kan tilrettes forskellige borgeres behov, hvilket jeg håber kommer dem til gode, når de skal ud i praksis og arbejde og yde borgeren omsorg via fx den optimale kost.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
145 andre er allerede tilmeldt