OK21
0   11

Lærere på statslig overenskomst har også sagt ja

Lærerne på statslige overenskomst har - ligesom de kommunalt ansatte - anbefalet et ja til OK21. Først når det fælles forhandlingsudvalg CFU har godkendt resultatet, er OK21 vedtaget og Lov 409 dermed endelig dømt ude.

73 procent af DLF-medlemmer, som arbejder på en statslig overenskomst har anbefalet et ja til overenskomsten. 27 procent et nej. 41,7 procent af dem har stemt.

Afstemningen om den statslige overenskomst er vejledende, da det er forretningsudvalget i Lærernes Centralorganisation (LC), som på baggrund af de vejledende afstemninger beslutter om man kan godkende overenskomstforliget eller ej, fortæller formand for både LC og DLF Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Hovedstyrelsen har på baggrund af den vejledende afstemning givet os mandat til at godkende det statslige aftaleresultat. Og det har man også gjort i Uddannelsesforbundet og Frie Skolers Lærerforening. Dermed så går vi til CFU fra LC's side og tilkendegiver, at vi vil godkende aftaleresultatet. Men det er det samlede forhandlingsfællesskab, der godkender forhandlingsresultatet. Det er først, når de har godkendt, at vi har en ny overenskomst", forklarer Gordon Ørskov Madsen,.  

På kommunernes område var der en særskilt afstemning om lærernes arbejdstidsaftale sidste år. Eferfølgende har Lærernes Centralorganisation forhandlet med Medarbejder- og Kompetencestyrelsen som arbejdsgiverforhandler på statens område, for at lande en arbejdstidsaftale for lærere, som arbejder på det statslige område. Det er er blandt andre underviserne på sosu-skolerne, friskolelærerne, lærere på private gymnasiers grundskoler, frie fagskoler og lærere på Dansk Røde Kors' asylafdelinger. Omkring 1.200 af DLF's medlemmer arbejder på en statslig overenskomst. 

"Arbejdstidsaftalen er modsat på det regionale og kommunale område en del af OK21-resultatet. Og derfor stemmer vi også om den nye arbejdstidsaftale på statens område. Når vi er helt i mål, og der ligger en godkendelse fra CFU som der forhåbentlig gør på onsdag, så er lov 409 forsvundet for jordens overflade", siger Gordon Ørskov Madsen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
143 andre er allerede tilmeldt