Billedkunst
0   2

Kunst på kortet

Et interaktivt danmarkskort flytter kunsten fra Statens Museum for Kunsts arkiver derhen, hvor de geografisk hører hjemme.

Hvis du vil flytte billedkunstundervisningen udenfor, kan du finde inspiration på Kunstens danmarkskort, som netop er gået i luften. Kunstens Danmarkskort er et gratis interaktivt site, hvor 4.000 kunstværker fra Statens Museums for Kunsts samlinger er blevet placeret ud fra deres motiv. Tanken er at det skal være en sjov og anderledes måde at udforske museets kunstsamling, og det er også en mulighed for at se, hvordan danske kunstnere gennem årene har skildret lige præcis jeres skoles lokalområde. Og måske en anledning til at besøge motivet i virkeligheden.

På kortet kan blandt andet finde P.S. Krøyers 'Måneskin ved Skagen Strand' eller tage til hovedstaden og opleve Christen Købkes 'Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro'. På Fyn kan man klikke sig ind på Agnete Varmings 'Sommeraften ved Fåborg' eller man kan tage til Danmarks østligste punkt og se Edvard Weies 'Postbåden kommer. Christiansø'. Og mellem de kendte landskabsmalerier er der masser af tegninger, akvareller og skitser.

Billederne er blevet placeret ud fra deres titler og beskrivelser ved hjælp af kunstig intelligens. Det er dog ikke ligefrem en ufejlbarlig proces, så museet hører meget gerne høre fra lokalkendte, hvis man opdager, at et kunstværk er placeret forkert.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.673 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.500 andre er allerede tilmeldt