Der gemmer sig et kunstværk bag hver 'knappenål'.

Kunst på kortet

Et interaktivt danmarkskort flytter kunsten fra Statens Museum for Kunsts arkiver derhen, hvor de geografisk hører hjemme.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis du vil flytte billedkunstundervisningen udenfor, kan du finde inspiration på Kunstens danmarkskort, som netop er gået i luften. Kunstens Danmarkskort er et gratis interaktivt site, hvor 4.000 kunstværker fra Statens Museums for Kunsts samlinger er blevet placeret ud fra deres motiv. Tanken er at det skal være en sjov og anderledes måde at udforske museets kunstsamling, og det er også en mulighed for at se, hvordan danske kunstnere gennem årene har skildret lige præcis jeres skoles lokalområde. Og måske en anledning til at besøge motivet i virkeligheden.

Billedkunsten rykker ud

På kortet kan blandt andet finde P.S. Krøyers 'Måneskin ved Skagen Strand' eller tage til hovedstaden og opleve Christen Købkes 'Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro'. På Fyn kan man klikke sig ind på Agnete Varmings 'Sommeraften ved Fåborg' eller man kan tage til Danmarks østligste punkt og se Edvard Weies 'Postbåden kommer. Christiansø'. Og mellem de kendte landskabsmalerier er der masser af tegninger, akvareller og skitser.

Billederne er blevet placeret ud fra deres titler og beskrivelser ved hjælp af kunstig intelligens. Det er dog ikke ligefrem en ufejlbarlig proces, så museet hører meget gerne høre fra lokalkendte, hvis man opdager, at et kunstværk er placeret forkert.

Den hurtige - vi maler med vand

Powered by Labrador CMS