Blog
6   10

Forår på Bryggen – København vokser

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skolen på Islandsbrygge udvider med ny skolebygning

Området ved havnefronten i København heriblandt Islands Brygge er attraktivt. Nye boliger skyder op og indbyggertallet vokser – det har lagt et pres på den lokale folkeskole, som er blevet udvidet med en ny afdeling. 

Skolen på Islandsbrygge er ombygget til en skole på to matrikler med opstart august 2021 med 0. - 5.  årgang på den nuværende matrikel – basisskolen – og 6.-9. klasse på en nybygget afdeling, som ligger et godt stykke fra den nuværende skole.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg havde glæden af at være i undervisningspraktik på skolen under min læreruddannelse (2009-2013). Som lærerstuderende er man sjældent herre over på hvilke skoler, man skal i praktik. Det fede for mig mht. at komme i praktik på netop Skolen på Islandsbrygge var, at den ligger ikke så langt fra, hvor jeg selv bor. Husker at jeg kunne stille vækkeuret til 7.15 og nå både morgenmad, tandbørste og at cykle ned på skolen.

Jeg har netop – søndag d. 18. april – været forbi dels på den gamle dels på den nye matrikel. Andre havde også lagt vejen forbi skolens rekreative områder. Mens jeg gik rundt på udearealerne ved den nuværende skole, blev jeg overrasket over, hvor stor den er. Jeg talte med flere, som også havde benyttet det gode vejr til at gå en tur i området og de bekræftede, at her er tale om en stor skole og glæder sig over, at der bliver mere ”luft”, når overbygningsskolen på den nye matrikel tages i brug. Skolen har i alt 1340 elever.

Der er både fordele og ulemper ved, at en skole er fordelt på to matrikler. På den ene side er der tale om mere homogene elevgrupper – det kan være gunstigt når skolegårdene indrettes, og elever trives bedre blandt mere jævnaldrende. Omvendt kan det være svært i personalegruppen at fastholde en synergi – en oplevelse af at være een stor samlet skole. Mht. Skolen på Islandsbrygge bliver det besværliggjort ved at de to skoler/skoleafdelinger ligger relativt langt fra hinanden.

Har du erfaringer fra eller kendskab til to-matrikelskoler – fordele og ulemper?

Nedenfor den nuværende Skolen på Islandsbrygge:

 

Her kan man se den nye skole:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ