Arbejdstidsaftale A20
2   10

A20-aftale i Holbæk bygger videre på tre års godt samarbejde

I tre år har der nu været en lokalaftale om lærernes arbejdstid i Holbæk, og i dag har lærerkreds og kommune indgået en ny aftale, som bygger videre på det arbejde med tillid, samarbejde og fleksibilitet, der har været i de tre år.

"Jeg er rigtig glad for, at vi nu står med en ny god lokalaftale. Det har været tydeligt i forhandlingsforløbet, at vi nu i tre år har haft en lokalaftale i Holbæk, og der har været stor enighed om at bygge videre på de gode erfaringer, som vi har gjort os. Det betyder også, at der nu er åbnet mulighed for, at aftalen kan være flerårig, hvis parterne ønsker det", siger formand for Holbæk Lærerkreds Hans Junker om den nye aftale, der indeholder en række bestemmelser fra den landsdækkende A20-aftale.

Han fremhæver, at tillid, samarbejde og fleksibilitet i aftalen kombineres med lærernes helt nødvendige overblik over, hvordan de skal anvende den del af deres arbejdstid, som ikke er undervisning og forberedelse:

Artiklen fortsætter under banneret

"En af de helt store fordele ved lokalaftalen er, at de aftalte forhold frigiver tid og energi til det vigtigste, nemlig lærernes arbejde med at skabe den bedst mulige skole for eleverne. Vi kunne godt have ønsket, at klasselæreropgavens omfang havde været en del af aftalen, men den del ligger indtil videre ude på de enkelte skoler. Jeg regner dog med, at skolelederne også snart vil kunne se fordelen ved at klasselæreropgavens omfang er aftalt på kommunalt niveau, så det kan komme med som en lille tilføjelse i aftalen til næste år".

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen er også rigtig glad for fornyelsen af aftalen. Hun siger således:

"Det betyder rigtig meget for mig som borgmester og for kommunen, at vi har underskrevet en ny aftale. Tidligere var det sådan, at det med arbejdstidsaftaler var noget, der var rigtig svært i Holbæk Kommune. I dag er vi et helt andet sted. Det synes jeg også, man kan se med aftalen".

"Der er kommet et helt andet og godt og tæt samarbejde mellem kommunen og lærerkredsen. Det gavner for det første lærerne, fordi de får en aftale, de kan være glade for og som gavner deres arbejdsmiljø. Men det er også godt for kommunen, fordi det er noget sjovere at være kommune, når medarbejderne har det godt og er glade".

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ