Blog
0   15

Fagfordeling: Hvor mange engelskhold skal du have?

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fagfordelingen er så småt i gang på de fleste skoler. Det er altid en tid med tanker og refleksioner for os lærere. Hvad ønsker jeg? Hvad kan jeg? Hvad giver bedst mening? Og ikke mindst: Hvad er realistisk?

Foto: flickr.com/photosteve101

Således stod jeg også i går til eftermiddags og funderede foran de mange plancher med klasser og fag, der var printet ud i dagens anledning. Der stod allerede fortsætterønsker på plancherne, men der var masser af ledige felter. Der skulle ønskes fag og klasser. Snakken gik. Hvor mange timer afgiver du? Hvor mange timer skal du ud og finde?

Kan jeg læse over 200 skriftlige opgaver på et år?

Jeg afgiver selv fem lektioner i 9. klasse i år. Dem skal jeg finde andetsteds. Et engelskhold i 7. klasse? Som jeg plejer? Det ville i så fald give mig tre engelskhold i alt. Det har jeg prøvet før, og det er benhårdt med tre udskolingshold, der alle skal aflevere tre-fire skriftlige opgaver, som skal bedømmes. Det er langt over 200 opgaver, der skal læses. Og bedømmes. Og gives feedback på. Er det overhovedet realistisk?

Artiklen fortsætter under banneret

Regnestykker og perspektiv 

Fagfordelingen er bare ét af de tidspunkter i løbet af året, hvor jeg som lærer reflekterer over, hvordan min tid og mine arbejdsopgaver hænger sammen. Her bliver det hele sat i perspektiv. Jeg laver regnestykker, og jeg får altid lidt ondt i maven, for nej - det er ikke realistisk at læse og bedømme og give feedback på over 200 engelskopgaver i løbet af et år. Samtidig med alt det andet, man som lærer også har. For mit vedkommende fx et danskhold, som jo også skal skrive 3-4 opgaver i løbet af et år.  

Mærk efter, hvad du kan klare

Men hvad gør man så? Ja, det må den enkelte lærer jo finde ud af i samarbejde med sin leder. Og sig selv. Og sine elever. Og man må tænke kreativt, som med så meget andet i lærerfaget. Alternativt kan man beslutte sig for, at man tager max. to engelskhold. Jeg siger ikke, at der ikke er forberedelse i andre fag, men nogle gange kan det være rart også at have fag, som ikke er tunge rent afleveringsmæssigt og på den måde give sig selv lidt mere fleksibilitet.

Hvor mange engelskhold skal du have?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.815 andre er allerede tilmeldt