Debat
4   21

Vi har brug for en genstart af folkeskolen

Vi er langsomt på vej tilbage til en mere normal hverdag i skolen med flere elever i klasselokalerne. Det er tiltrængt. De mange måneder med nedlukning, skiftende retningslinjer, nødundervisning og undervisning bag skærmen har ikke været lette. Hverken for elever, forældre eller lærere.

Der er blevet slidt og slæbt for at holde skolen i gang under corona så godt som muligt. Lærerne har leveret en kæmpe indsats, og det har kostet mange kræfter. Det har været frustrerende og usikkert, når man som lærer er gået på arbejde med smitten som risiko, når undervisningen skulle tilrettelægges på en helt ny måde, eller vi gentagne gange har skullet omstille os til nye retningslinjer. Det har medført en udbredt omstillingstræthed hos mange. Det til trods har lærerne formået at løfte opgaven, og det er der også blevet lagt mærke til i vores omverden. Vi takker for de mange rosende ord og (virtuelle) skulderklap, lærerne har fået fra både forældre, politikere og elever.

Der er god grund til at glæde sig over den genåbning, som nu er i gang på skolerne – på forskellige tidspunkter og i forskelligt omfang. Eller rettere sagt genstart. Vi skal nemlig i gang igen. Genstarten er – i ordets forstand – det startskud, som skal få hjulene til for alvor at rulle igen. Det faglige, fællesskabet og trivslen skal genetableres i klasselokalerne. Det er en kæmpestor og krævende opgave, som lærerne står foran. Det vil fortsat kræve mange kræfter.

Artiklen fortsætter under banneret

Danmarks Lærerforening vil i den kommende tid stå bag en kampagne, som skal vise, at vi lærere er klar til genstarten. Kampagnen vil sætte fokus på de gode – men også mindre gode – erfaringer, vi har gjort os under corona, samt den værdi, lærerne har skabt trods alle udfordringerne. Kampagnen vil også pege fremad og gøde jorden for den vigtige debat om folkeskolens udvikling, som skal tages op, når corona er lagt mere bag os. Der skal mærkbare forbedringer til. Vi sætter genstart på dagsordenen for at vise, at vi står klar til fortsat at tage ansvar og indhente det tabte efter corona. Og at der i den grad er brug for lærerkræfter fremover.

Kampagnen skal ikke ses som en negligering af den hårde og udfordrende tid, lærere, elever og forældre har været igennem under corona. Nedlukninger, fjernundervisning og skiftende retningslinjer har presset os alle. Nogle til det alleryderste. Det er ikke glemt, og vi arbejder i Danmarks Lærerforening stadig for at skabe de bedste og mest sikre rammer på skolerne for lærere og elever i genåbningen og fremover.

Selvom det går den rigtige vej, så vil den kommende tid ikke blive uden bump på vejen. Meget er stadig ikke åbnet fuldstændigt, og der vil løbende blive åbnet og lukket for skoler lokalt alt efter smitteudviklingen. Det har vi allerede set flere eksempler på.

Jeg tør alligevel at være optimistisk. For det lysner, og det har vi brug for efter lang tids hårdt, udfordrende og uvant arbejde. Vi har alle brug for en genstart.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ