Blog
3   12

Skoleteater – er det noget I laver hos jer?

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En ting er, at børn oplever teater – noget andet er, når de selv laver skoleteater.

Det var egentlig meningen, at Holbæk skulle have været værtsby for en børneteaterfestival sidste år, men så kom der en coronavirus … nu satser man på en festival til juni.

Pøj, pøj.

https://www.folkeskolen.dk/1867146/skoleteaterfestival-satser-paa-sommeren

En ting er, at børn oplever teater – noget andet er, når de selv laver skoleteater. Teaterpædagogik i danskfaget: ”I dansk skal eleverne lære at dramatisere tekster og temaer sammen med andre. De skal forstå både deres eget og andres kropssprog, de skal kende til stemmens og kroppens virkemidler og til rum, figur og forløb. Men de Fælles Mål om krop og drama vejer sjældent tungt i dansklærernes undervisning.”

Artiklen fortsætter under banneret

https://www.folkeskolen.dk/626841/forsker-laererne-faar-mod-paa-at-undervise-anderledes

Jeg er selvfølgelig obs på, at alle har været ”coronaramte” i tilgangen til både undervisning og skolehverdagen, men jeg er nysgerrig.

Jeg er nysgerrig på at høre om, hvordan I alligevel får lavet noget skoleteater på jeres skole – eller hvilke planer I har for det eller hvad I tidligere har lavet. Og hvorfor er der ikke et fagligt netværk for ”Drama” her på Folkeskolen.dk?  I skolen såvel som i SFO-regi – skriv gerne en kommentar om emnet nedenfor.

På hjemmefronten følger vi med spænding DR`s serie, ”Den Store Premiere”, hvor en række danskere uden skuespillererfaring kommer under kyndig vejledning af nogle af landets kendte og meget dygtige skuespillere. Det er interessant, hvad det at arbejde med skuespil kan gøre ved mennesker. https://www.dr.dk/drtv/episode/den-store-premiere-_4_6__245606

Jeg har en baggrund som bladtegner. Da jeg endnu var aktiv, sørgede jeg for at holde mit håndværk vedlige bl.a. gennem croquistegning. På Christianshavns Medborgerhus var jeg med til at arrangere ”Dramatisk Croquis”, hvor vi fik nogle egnede modeller til at agere forskelllige typer/roller. Tegningerne ledsaget dette blogindlæg er herfra.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.709 andre er allerede tilmeldt