Kristendomskundskab
0   6

Anbefalinger

Hjemmesider Gå direkte til kilden hos religionerne

I udskolingen arbejder man ofte meget kildebaseret, men det kan nogle gange være en udfordring at finde egnede kilder, der passer med indhold og længde. To religioner har en hjemmeside, der er en guldgrube af informationer og gode kilder - nemlig Jehovas Vidner og jøderne i Danmark. 

Jehovas Vidners hjemmeside har under punktet børn en række animationsfilm i en god længde, den anden hjemmeside har for eksempel små film om væsentlige punkter i den jødiske tro.

jw.org & jødiskinfo.dk

Materialer Pluk din egen buket hos skoletjenesten

Min lokale skoletjeneste sender hvert år et lille katalog ud med materialer og forløb. Jeg ser det altid igennem, inden jeg udarbejder min årsplan, for der er altid noget lækkert, som jeg enten kan bruge, som det er, eller kan plukke i.

Artiklen fortsætter under banneret

Specielt vil jeg anbefale "Egnet". Et dilemmaspil, der tager udgangspunkt i en novelle af Kenneth Bøgh Andersen, og som har en fantastisk kildebase til emnerne paradis og ondskab online.

folkekirkensskoletjeneste.dk

Ud af huset Få ny viden og netværk på kurser

Der er ikke mange kurser for religionslærere, så det gælder om at slå til, når de er der. Folkekirkens skoletjeneste udbyder kurser i forbindelse med nogle af sine forløb. Religionslærerforeningen udbyder for eksempel "Religionernes dag", og nogle gange kan man finde et på det lokale CFU.

Jeg tager på så mange kurser, som jeg kan få lov til. Dels for at lære nyt, dels for at netværke med andre religionslærere.

religionslaererforeningen.com/kurser


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.080 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
701 andre er allerede tilmeldt