Debat
0   5

Lad os understøtte elevernes ret til fakta

Visionen er, at det skal være let at finde vej til viden, der ikke er fake, men fakta. Pålidelig, aktuel og tilgængelig.

Jeg må lige slå et slag for Lex.dk. Lex.dk er et opslagsværk primært bestående af Den store Danske Encyklopædi og Trap Danmark, som med den digitale udvikling er blevet væsentligt udfordret som analoge leksika. Den ikke-kommercielle forening Lex.dk har af forlagene fået retten til at publicere det omfattende materiale digitalt, og redigerer og vedligeholder nu de fine leksika på siden Lex.dk. Artiklerne skrives af forskere og eksperter på dansk, og det er i øvrigt også samtidigt en ret fantastisk ordbog.

Visionen er, at det skal være let at finde vej til viden, der ikke er fake, men fakta. Pålidelig, aktuel og tilgængelig.

Artiklen fortsætter under banneret

DLF har bakket op om projektet fra starten. Folkeskolens formål er bl.a. at forberede eleverne til deltagelse i og medansvar for vores folkestyre, samt give eleverne kundskaber, der gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, menneskets samspil med naturen samt forståelse for andre lande og kulturer. Derfor er et opslagsværk som dette af stor værdi for elever og lærere i folkeskolen, hvor vi ellers kan være overladt til Wikipedia, google mv. Projektet er foreløbigt finansieret til 2022, og søger nu en permanent finansiering. Jeg har været med til at skrive en kronik og har lavet et lille indslag til en høring om Fake News senere i dag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ