Debat

Lad os understøtte elevernes ret til fakta

Visionen er, at det skal være let at finde vej til viden, der ikke er fake, men fakta. Pålidelig, aktuel og tilgængelig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg må lige slå et slag for Lex.dk. Lex.dk er et opslagsværk primært bestående af Den store Danske Encyklopædi og Trap Danmark, som med den digitale udvikling er blevet væsentligt udfordret som analoge leksika. Den ikke-kommercielle forening Lex.dk har af forlagene fået retten til at publicere det omfattende materiale digitalt, og redigerer og vedligeholder nu de fine leksika på siden Lex.dk. Artiklerne skrives af forskere og eksperter på dansk, og det er i øvrigt også samtidigt en ret fantastisk ordbog.

Visionen er, at det skal være let at finde vej til viden, der ikke er fake, men fakta. Pålidelig, aktuel og tilgængelig.

DLF har bakket op om projektet fra starten. Folkeskolens formål er bl.a. at forberede eleverne til deltagelse i og medansvar for vores folkestyre, samt give eleverne kundskaber, der gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, menneskets samspil med naturen samt forståelse for andre lande og kulturer. Derfor er et opslagsværk som dette af stor værdi for elever og lærere i folkeskolen, hvor vi ellers kan være overladt til Wikipedia, google mv. Projektet er foreløbigt finansieret til 2022, og søger nu en permanent finansiering. Jeg har været med til at skrive en kronik og har lavet et lille indslag til en høring om Fake News senere i dag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget