Engelsk
0   6

Få styr på reglerne for årets engelskprøve

9.-klasserne skal til færre prøver end normalt, men en af de prøver, der består, er mundtlig engelsk. Her vil reglerne være mere fleksible end normalt.

Der bliver færre prøver til folkeskolens afgangseksamen i år end normalt, og prøvebekendtgørelsen er også blevet tilpasset til årets særlige situation.

I år skal eleverne i 9. klasse prøves i mundtlig dansk og engelsk samt alle skriftlige prøver i dansk (retskrivning, læsning og skriftlig fremstilling) og matematik (uden hjælpemidler og med hjælpemidler).

Prøverne skal så vidt muligt afholdes, men det fremgår af årets prøvebekendtgørelse, at skolelederen kan aflyse én eller flere af prøverne for én eller flere elever, hvis der indføres nye restriktioner, der betyder, at det ikke vil være muligt for skolen at afholde en fysisk prøve, eller hvis en elev af sundhedsmæssige årsager i relation til covid-19 ikke kan møde fysisk op på skolen.

Kan vælge at reducere antallet af emner

Artiklen fortsætter under banneret

Skolerne har også mulighed for at reducere, hvor meget eleverne kan prøves i, hvis der er dele af faget, "hvori der alene er givet nødundervisning uden fysisk fremmøde, hvis dette efter skolens faglige og pædagogiske vurdering er begrundet i karakteren og omfanget af nødundervisningen".

Det glæder formand for Sproglærerforeningens engelske fagudvalg Frank Lacey. Ifølge ham er der nemlig meget store forskelle på, hvilken undervisning engelsklærerne har haft mulighed for at levere.

"Det har været et meget anderledes år, og vi hører, at skolerne har haft vidt helt forskellige forudsætninger for at levere god undervisning. Jeg arbejder selv i Ishøj Kommune, og her er eleverne endnu ikke kommet tilbage på skolen. Jeg hilser derfor den større fleksibilitet til prøven meget velkommen", siger Frank Lacey, der til daglig underviser på Ådalens Privatskole.

Selvom Frank Laceys egne elever endnu ikke har fået lov til at vende fysisk tilbage til deres skole, har han ikke planer om at reducere antallet af emner til prøven. Men han er helt sikker på, at det vil være relevant for andre lærere.

"Vi er heldige at have et ret velfungerende it-system, som eleverne har arbejdet med i en del år. Derfor har undervisningen ikke været så påvirket, og det gør, at mine elever kommer op i fem emner, som jeg plejer. Men jeg ved, at der er lærere, der har haft meget svært ved at nå igennem det antal emner, de havde planlagt, og derfor er det rigtigt godt, at vi får fleksibiliteten til at skære i antallet af emner".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.730 andre er allerede tilmeldt