Debat
0   5

Fusionsprocessen

Muligheder og faldgruber

Jeg faldt over denne artikel, som beskriver vores situation på de 2 Vollsmoseskoler, H. C. Andersen Skolen & Abildgårdskolen (snart 1- Odinskolen) meget godt:

https://www.folkeskolen.dk/515348/psykologien-som-medspiller-i-skolesammenlaegninger

Enormt meget potentiale i det gryende, nye skolesamfund og mange kulturelle vaner vi skal lære at kende og få lavet meningsfulde synteser ud af. Helst hurtigt. Diverse rapporter påpeger, at det tager op til 4 år før evt. fordele indfinder sig. Det rækker min tålmodighed ikke til. Ergo må det forsøges at gøres bedre og hurtigere, mens vi lægger skinner til Odinskolen.

Og ja, jeg har været en hård fighter pro 2 skoler i Vollsmose tilbage for et år siden. Det havde været mest retfærdigt overfor de 2 skolesamfund, eleverne og personalet. Og jeg var endnu hellere den diskriminerende ghettolovgivning foruden.

Artiklen fortsætter under banneret

Men når nu vi står i det, er der ikke andet valg end at gøre skolen så god som mulig for alle parter- især eleverne, familierne og os ansatte. Vi er en slags skæbnefællesskab. Men som ansat har man det privilegie, at man får penge for det og kan tage hjem hver dag. Eleverne og familierne lever dagligt med og i diskriminationen af ikke-vestlige borger-retorikken og lider under effekterne af vores mangel på gæstfrihed som samfund.

Jeg vil dog minde alle der måtte læse med om, at det var Ø, SF & Å der tog parti for mindretalssynspunktet (i byrådet i Odense) om at bevare 2 skoler og dermed forsvarede flertallets (elevernes) behov bedst dengang. Der er ca. 200 dage, til der er kommunalvalg. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
929 andre er allerede tilmeldt