Blog
0   28

Genåbning af skolerne: Ikke alle glæder sig!

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er ikke alle børn og unge, der har mistrivedes i nedlukningen af skolerne. Faktisk er der børn og unge, der har profiteret ganske meget af den ro og den tryghed, der har været i at være i skole hjemmefra. Denne gruppe hører man ikke meget om i medierne - måske fordi de ikke selv er dem, der råber højest?

Foto: flickr.com/verkeorg - Ikke alle børn og unge glæder sig til, at de igen skal fysisk i skole hver anden uge

Både i denne og sidste nedlukning skrev jeg om de elever, der ikke trives med at være hjemme (læs med her og her). Disse elever glæder sig vildt til efter påskeferien, hvor de igen må komme fysisk i skole hver anden uge.

Gruppen af elever, der har haft gavn af nedlukningen

Men vi har også en anden gruppe af elever i skolen. En håndfuld i hver klasse vil jeg tro. Disse elever glæder sig ikke til efter påskeferien. For de har trivedes rigtig godt med at være hjemme. De har nydt roen og trygheden i de hjemlige omgivelser, og de har elsket onlineundervisningen. Her har fokus primært været på det faglige og langt mindre på de konflikter, der uundgåeligt opstår i det fysiske klasserum. Og så har de elsket at have deres lærere på to-mands hånd over Teams uden konstante forstyrrelser fra resten af flokken. 

Artiklen fortsætter under banneret

Vi taber ikke en hel ungdomsårgang på gulvet

Men denne gruppe af elever bliver ikke nævnt i medierne. I stedet bliver ord som mistrivsel, corona-træthed og ”vi taber en hel ungdomsårgang på gulvet” toneangivende i debatten. Mit bud er, at 20 % af vores børn og unge faktisk har profiteret af nedlukningen - på flere planer. Jeg ser ansvar, der tages. Jeg ser motivation. Jeg ser engagement og fokus i undervisningen. Jeg ser udvikling. Jeg ser noget, der før var svært, blive lettere, - måske fordi man ikke skal forholde sig til andre end sig selv? Det, tror jeg, har været sundt for nogle.  

Nu går det snart løs igen

Den normale, fysiske skole er, som den er... på godt og ondt. Der er fuld fart på og ramasjang for alle pengene. Nogle elsker det og trives i det. Andre synes, det er svært. Man skal finde sin plads, man skal lære at lære. For den omtalte gruppe af elever har nedlukningen været et tiltrængt pusterum for al ståhej og tju bang i skolen - og det har været godt. Nu går det snart løs igen, og der er slet ikke noget galt i at blive en lille smule forpustet ved tanken. Det skal nok gå alligevel.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.794 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.073 andre er allerede tilmeldt