Debat

Læs og bliv tracket: Sådan kan du forbedre inspirationsmateriale i naturfag

Specialestuderende fra IT-Universitetet søger naturfagslærere til et spændende eksperiment, hvor de skal tracke lærernes digitale læsning af et naturfagligt temamagasin.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens du suger gode idéer til din undervisning i naturfag fra motiverende inspirationsmateriale, kan din læsning af det digitale materiale sige noget om, hvad du finder mest interessant.

To specialestuderende i digital design ved IT-Universitetet gennemfører i midten af april 2021 et spændende eksperiment, hvor de skal tracke en række naturfagslæreres læsning af allerede skabt inspirationsmateriale.

Link: Deltag i eller læs mere om eksperimentet

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

"Eksperimentet kan hjælpe os med at få indsigter om, hvad naturfagslærerne interagerer mest og mindst med", forklarer Asem Elghiouane, som er en af de to specialestuderende, der har designet undersøgelsen.

"Vi ønsker at få data om lærernes læsning af et konkret temamagasin om et naturfagligt tema. På den måde kan vi med henblik på fremtidig produktion af naturfaglig formidling give skaberne af inspirationsmaterialet en idé om, hvad lærerne finder mest spændende og relevant", tilføjer han.

Inspirationsmaterialet giver interessant ny viden

Materialet, som lærerne skal læse, giver konkrete og inspirerende undersøgelsesforslag til undervisningen i naturfag.

"Når man bare godt kan lide at nørde og undersøge kanter af ting, så er det jo virkelig interessant at få ny viden, man ikke havde på forhånd", udtaler en naturfagslærer om inspirationsmaterialet.

Tracking-dataene er anonyme og vil blive suppleret af indsigter fra survey og kvalitative interview med naturfagslærerne. Resultaterne bliver delt med skaberne af inspirationsmaterialet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til eksperimentet, kan du kontakte Asem Elghiouane på 26660094 eller aseg@itu.dk.

Link: Deltag i eller læs mere om eksperimentet