Debat
0   9

Læs og bliv tracket: Sådan kan du forbedre inspirationsmateriale i naturfag

Specialestuderende fra IT-Universitetet søger naturfagslærere til et spændende eksperiment, hvor de skal tracke lærernes digitale læsning af et naturfagligt temamagasin.

Mens du suger gode idéer til din undervisning i naturfag fra motiverende inspirationsmateriale, kan din læsning af det digitale materiale sige noget om, hvad du finder mest interessant.

To specialestuderende i digital design ved IT-Universitetet gennemfører i midten af april 2021 et spændende eksperiment, hvor de skal tracke en række naturfagslæreres læsning af allerede skabt inspirationsmateriale.

Link: Deltag i eller læs mere om eksperimentet

"Eksperimentet kan hjælpe os med at få indsigter om, hvad naturfagslærerne interagerer mest og mindst med", forklarer Asem Elghiouane, som er en af de to specialestuderende, der har designet undersøgelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi ønsker at få data om lærernes læsning af et konkret temamagasin om et naturfagligt tema. På den måde kan vi med henblik på fremtidig produktion af naturfaglig formidling give skaberne af inspirationsmaterialet en idé om, hvad lærerne finder mest spændende og relevant", tilføjer han.

Inspirationsmaterialet giver interessant ny viden

Materialet, som lærerne skal læse, giver konkrete og inspirerende undersøgelsesforslag til undervisningen i naturfag.

"Når man bare godt kan lide at nørde og undersøge kanter af ting, så er det jo virkelig interessant at få ny viden, man ikke havde på forhånd", udtaler en naturfagslærer om inspirationsmaterialet.

Tracking-dataene er anonyme og vil blive suppleret af indsigter fra survey og kvalitative interview med naturfagslærerne. Resultaterne bliver delt med skaberne af inspirationsmaterialet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til eksperimentet, kan du kontakte Asem Elghiouane på 26660094 eller aseg@itu.dk.

Link: Deltag i eller læs mere om eksperimentet


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.585 andre er allerede tilmeldt