Udeskole
0   7

Udeskole: Sådan sender du dine elever ud på lagkageløb

Stjerneløb med lagkagebyggeri var en kæmpe succes hos 5.b på Engelsborgskolen i Lyngby. Uanset hvor mærkelig sammensætningerne blev, skulle eleverne smage på det. Download hele undervisningsmaterialet til udendørs madkundskab her.

Opgaveløsning giver eleverne point, som derefter veksles til legepenge, som igen kan bruges i butikken til at købe ingredienser til at bygge holdets lagkager.

Det er grundidéen bag madkundskabslærer Irina Coldings undervisning af 5.b i udeskolen.

Ingredienserne kan være alt lige fra agurk og toastbrød til mere almindelige lagkageingredienser som syltetøj, lagkagebunde og flødeskum.

Pointene afgør, hvad de kan købe og på den måde, hvor lækker eller ulækker deres lagkage bliver. Lagkagerne skal smages uanset, hvor mærkelige sammensætningerne ender.

Artiklen fortsætter under banneret

"Eleverne syntes, at det var vildt fedt. De spurgte, om vi ikke kunne lave mere af den slags efter påske," fortæller lærer Irina Colding.  

"Nogle har det jo svært under corona og nedlukning, så det er dejligt at kunne gøre dem i godt humør og lave noget som er anderledes", siger hun.

Irina Colding er uddannet indenfor human ernæring og underviser udelukkende i madkundskab. Efter påskeferien planlægger hun at lave samme lagkageløb med sine klasser på 6. årgang.

Anbefaling: "Bare spring ud i det!"

I dette undervisningsmateriale er der lavet et eksempel med ti poster i lagkageløbet.  Når holdene har været rundt på alle 10 poster, skal de til "kagebutikken".

Her er der en række forskellige varer der kunne være rare at have som ingrediens til en lagkage. Der er også nogle af de billige varer, som ikke umiddelbart passer i en lagkage.

Den bedste lagkage koster her 30 penge, som er det maksimale antal point et hold kan få, imens den billigste koster 16 penge. På den måde kan der være stor forskel på elevernes slutresultat, når de har bygget lagkagen.

Irina Colding havde stor succes med sit lagkageløb for 5. årgang og vil anbefale alle andre madkundskabs lærere at prøve det af under udeskolen.

"Bare spring ud i det", griner hun. 

TIPS FRA ÉN LÆRER TIL EN ANDEN

- Brug tid på forberedelsen

- Lav alt klar fra start inden eleverne sættes i gang

- Dæk butikken til med tæpper, så de ikke kan se varerne fra start

- Hele legen kan nås indenfor ét modul af 1,5 time

- De madvarer som ikke bliver brugt, kan genbruges til andre klasser


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt