Debat
3   6

Lokalaftale underskrevet i Ballerup

Lærerne i Ballerup Kommune har fået en ny lokalaftale. Den nye aftale lægger sig tæt op ad den nuværende aftale og træder i kraft 1. august 2021

Ballerup Kommune og Ballerup Lærerforening har netop underskrevet en ny lokalaftale for lærerne. Den nye lokalaftale dækker både arbejdstid og lokalaftalte lønforhold, og lægger sig i forlængelse af den nuværende lokalaftale. Samtidig er Lov 409 ikke længere bagtæppet for lokalaftalen. I stedet er det den nye centrale læreraftale A20, med skærpede samarbejdsforpligtelser, det nye udgangspunkt, hvilket begge parter hilser velkomment.

Den nye lokalaftale betyder, at timetallet på max 25 lektioner ugentligt fastholdes på linje med øvrige aftaleelementer. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det er en fælles ambition at sikre gode rammer til forberedelsestid og en sammenhængende arbejdsopgave. Den nye lokalaftale har derudover fokus på at styrke det i forvejen gode og tillidsfulde samarbejde mellem ledelsen, tillidsrepræsentanterne og lærerne på de enkelte distriktsskoler gennem forpligtende samtaler og dialog.

- Folkeskolerne i Ballerup har i mange år leveret et højt og solidt fagligt niveau. Den nye aftale understøtter endnu engang denne udvikling. Med fokus på gode arbejdsvilkår vil vi skabe de bedst mulige rammer omkring lærernes kerneydelse – undervisning, så vi fortsat kan levere en undervisning af høj kvalitet, som i sidste ende skal være med til, at eleverne oplever en spændende og alsidig skoledag med en positiv faglig udvikling, siger Per Kensø, der er skolechef i Ballerup Kommune.

Også hos formanden for Ballerup Lærerforening, Kasper Mortensen, får aftalen rosende ord med på vejen.

- Den nye lokalaftale bygger oven på flere af de konkrete forbedringer, som blev introduceret i den sidste lokalaftale - et godt eksempel er formuleringerne omkring prøver og censur. Et velfungerende og forpligtende samarbejde og en god dialog mellem ledelsen, de tillidsvalgte og lærerkollegiet, er afgørende for skolens faglige, pædagogiske udvikling og medarbejdernes oplevelse af at være involveret, og dét er der lagt op til i denne aftale, siger Kasper Mortensen.

Den nye lokalaftale træder i kraft den 1. august 2021 og løber frem til 31. juli 2024.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ