Anmeldelse Matematik
0   34

Med matematikken i livets ulidelige lethed

Kan man bruge matematik til noget fornuftigt? Hvordan påvirker matematikken min hverdag på godt og ondt, uden at jeg opdager det? Hvorfor ved Google altid, hvad jeg vil søge efter? Kan Netflix regne ud, hvad jeg gerne vil se?

Tallene i vores liv

Fakta


Titel
Tallene i vores liv

Forfatter
Stefan Buijsman

Pris
250

Sider
156

Forlag
Samfundslitteratur

Det er en gåde for de fleste, hvad grafteori har med vores dagligdag at gøre, eller hvordan matematikken er omdrejningspunkt i rigtig mange handlinger, som vi som udgangspunkt ikke opfatter har noget som helst med matematik at gøre. Matematikken er blevet mere og mere skjult med den stigende digitalisering, samtidig med at den styrer mere og mere af vores liv. Derfor er "Tallene i vores liv – Matematikken og verden omkring os" en vigtig bog, som jeg vil anbefale til alle matematiknørder og alle, der hader matematik af et godt hjerte. Matematik er som udgangspunkt hverken demokratisk eller autoritær, men den måde, som matematikken anvendes på, har altafgørende betydning for, hvilken type samfund vi får skabt.

Artiklen fortsætter under banneret

Matematik behøver ikke at være skræmmende, som mange husker den fra egen skoletid. Der er matematik i alle kroge af vores liv, hvad enten det er kaffemaskinen, der beregner, hvor varmt vandet skal være, Google, der beregner dine søgeresultater, eller Facebook, der bestemmer, hvad den skal vise om dig. Alt sammen beslutninger, der er foretaget på baggrund af matematik. Og vel at mærke beslutninger, som ikke er værdineutrale. På den måde har matematikken stor indflydelse på vores liv.

Forfatterens mål med bogen er at vise, at der bag al kompliceret matematik oftest gemmer sig enkle ideer. At matematik ikke behøver at være skræmmende. Mange abstrakte beregninger synes komplicerede og uforståelige, fordi vi som matematiklærere ofte forsømmer at forklare ideen bag symboler, og hvorfor og hvordan vi bruger dem.

"Tallene i vores liv – Matematikken og verden omkring os" er også en begivenhedsrig rejse om mere eller mindre opdagelser, der er med til at styre vores liv, om vi vil det eller ej.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.176 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.016 andre er allerede tilmeldt