Vi havde to væsentlige krav til statens forlig. Vi ønskede at få tilført puljemidler, det fik vi ikke. Det andet krav var, at vi rigtig gerne ville have taget hul på en fritvalgsordning, det fik vi heller ikke. Det har gjort, at vi har vurderet, at forliget var for smalt, siger Henrik Horup, formand for Dansk Jernbaneforbund.

Nu skal medlemmer tage stilling til OK21: To forbund anbefaler at stemme nej

I denne uge udløb det såkaldte fire-ugers vindue på statens område, hvor de enkelte fagforbund har forhandlet overenskomstfornyelser med udgangspunkt i det centrale forlig fra februar. To forbund er så skuffede over resultatet, at de anbefaler medlemmerne at stemme nej.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forårets offentlige overenskomstforhandlinger for landets offentlige ansatte går nu ind i den afsluttende fase, hvor medlemmerne bliver bedt om at tage stilling til de respektive forlig. 

Sent mandag udløb det såkaldte fire-ugers vindue på statens område, hvor forbundene har skullet forhandle overenskomstfornyelser med udgangspunkt i det centrale forlig, som faldt på plads i februar.

På et repræsentantskabsmøde dagen efter anbefalede et stort flertal af medlemmerne af Offentlige Ansattes Organisationer, OAO-S, at stemme ja til resultatet af forårets overenskomstforhandlinger, OK21. 

OK21: Ros til arbejdstidsaftale og seniorrettigheder - ris til fortsat lønefterslæb

Også på det kommunale og regionale område er samtlige forlig på plads, efter at de sidste detaljer blev udarbejdet i denne uge.

Men selvom alle organisationsforhandlinger dermed er færdige, er det ikke ensbetydende med, at der kan sættes punktum ved OK21.

Nu er det nemlig op til medlemmerne af de respektive fagforbund at tage stilling til resultatet. Det sker ved urafstemninger, hvor det samlede resultatet foreligger den 21. april. 

Forbund anbefaler at stemme nej

Mens samtlige forbund på det kommunale og regionale område anbefaler deres medlemmer at stemme ja, er det ikke tilfældet på statens område. 

For en uge siden anbefalede hovedbestyrelsen i Fængselsforbundet sine medlemmer at stemme nej, og da OAO-S tirsdag holdt repræsentantskabsmøde, tilsluttede Dansk Jernbaneforbund sig. 

Denne artikel er oprindelig bragt på A4 bag abonnement. Du kan læse uddraget frit på grund af et samarbejde mellem folkeskolen.dk og A4 Medier. A4 Medier skriver om arbejdsliv, arbejdsmiljø og overenskomst til sine abonnenter.

Powered by Labrador CMS