Blog
0   12

4 danskprøver i rap er en udfordring

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er inden for de sidste år kommet et karakterkrav på 2 i gennemsnit, for at komme ind på teknisk skole fx. Det er dog en udfordring for nogle af de elever, jeg har i specialklasserne. Og det er en endnu større udfordring for dem, når vi nu ikke mere må dele prøverne over to år.

Tidligere har der været dispenseret for, at man skulle tage fx alle danskprøverne samme år i 9. klasses prøverækken. Det er er desværre ikke mere muligt, er det meldt ud fra ministerielt hold. Vi har tidligere kunne lave fx læse og staveprøve det ene år. Så kunne vi tage mundtlig dansk og dansk stil næste år. Det har fungeret fint, og det kunne kompensere for de udfordringer mine elever har. Det er krævende at gå til prøve, og det er især krævende når man hurtigt udtrættes. Så tre prøvedage i rap med dansk og matematikprøver, som ligger i forlængelse af hinanden, er for nogen som at lave en ironman tre dage i træk. Og den sidste mundtlige danskprøve lidt senere.

Men det må vi så ikke mere, altså dele prøverne, og dermed kompensere for at eleverne udtrættes.

Artiklen fortsætter under banneret

Så det ender med at jeg bliver nødt til at sende nogen elever, der i forvejen er pressede, til at skulle nå alle eksamener på et år. Også i matematik. Så der er skriftlige prøver 3-4-5 maj i år. Det er et stor pres for en elev der har overbliksvanskeligheder fx og udtrættes let. Det synes jeg ikke er helt rimeligt. Flere består sandsynligvis ikke, og vil opleve det som et nederlag. Så jeg skal bruge meget tid på at forklare dem at de bare skal op, fordi ellers kan de ikke få lov til at gå op næste år, og forbedre deres karakterer. Og det går sandsynligvis udover motivationen at få en evt. dårlig karakter.

De elever jeg har vil typisk være en fødekæde til netop teknisk skole. Hvor der nu er et karakterkrav. Hvorfor få lægge endnu et benspænd ud, at de absolut skal bestå alle de fire danskprøver samme år? 

Udfordringen med at få eksamen er stor nok i forvejen. Så jeg er fortaler for at få det gamle system tilbage så vi kan dele prøverne over to år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.590 andre er allerede tilmeldt