”Det har stor betydning for forældrenes skolevalg, at de har et tydeligt billede af, hvad den lokale skole tilbyder, og hvordan man arbejder med faglighed og ikke mindst trivsel. Derfor er det vigtigt, at skolerne arbejder aktivt med deres fortælling. Meget gerne i tæt samarbejde med bestyrelsen, for engagerede forældre spiller en stor rolle både udadtil og indadtil,” siger rådmand Thomas Medom.

Aarhus vil kæmpe for at holde eleverne i folkeskolen - også i udskolingen

Børn og Unge-forvaltningen i Aarhus har fået udarbejdet en ny rapport om, hvordan byens folkeskoler aktivt kan arbejde med at blive familiernes foretrukne førstevalg i hele skoleforløbet. I børnehaveklassen går 73 pct. i den lokale folkeskole, mens andelen i 9. klasse er 47,3. En tydelig kommunikation om, hvad der skal ske i udskolingen, og hvad man vil med eleverne ved fx at have et særligt fokus eller indsats kan være en måde at imødegå skoleskift, hedder det bl.a. i rapporten.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

detvigoer.aarhus.dk: Hovedrapport - Flere i folkeskolen (pdf)

Powered by Labrador CMS