Blog
0   9

OPGIVelser

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg er rastløs. Det er hele tiden som om, jeg har glemt noget. Jeg er ikke småstresset. Jeg kan faktisk nå det, jeg har planlagt. Hvad dælen er der galt?

På denne tid af året begynder det normalt at stramme til. Opgivelserne skal være klar til 1. april, hvor der skal trækkes til prøve. Undervisningen skal være færdig. I den bedste af alle verdener skal eleverne helst også nå at give deres besyv med om, hvilke af kilderne, der skal opgives i de forskellige forløb.

Der skal helst også lige sættes en gang af til at repetere det grundlæggende i religionerne. Og hvordan var det nu, huskede jeg at medtage en statistik i år? Jo, der var den med dåbstal, den skal jeg lige have med. Hvad med de etiske emner? Skal omskærelsen med under ”Leveregler” eller skal det over i ”Religion i Danmark”?

Jeg stopper tankestrømmen, for den er slet ikke nødvendig i år.

Årshjul

Artiklen fortsætter under banneret

Som 9. klasseslærer har man efterhånden et dybt forankret årshjul i sin lærerhjerne. Forårets komme er lig med den indledende prøveperiode. Det er starten på en maraton med indlagte spurter. Det er hårdt, frustrerende, givende og fantastisk på en gang. Det er kulminationen på de sidste års undervisning og det er der, man bliver så glad og stolt over, hvad eleverne rent faktisk formår.

Sådan bliver det som bekendt (heller) ikke i år. Det er både godt og skidt. Godt fordi der bliver tid til fordybelse, skidt fordi der på en eller anden måde mangler en forløsning.

Opgive opgivelserne

Jeg vil de næste uger øve mig i at nyde den tid, der ikke skal bruges på prøveforberedelse. Bruge den til at nyde, at vi har tid til at dykke ned i nogle af fagets små finurlige afkroge. Nyde at de store unger er tilbage i det mindste hver anden uge. Og ikke mindst nyde at opgive mine opgivelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt