Alexander von Oettingen er ny rektor for professionhsøjskolen UC Syd.

Alexander von Oettingen ny rektor for UC Syd

Den hidtidige prorektor, dr. pæd. Alexander von Oettingen, er netop udpeget som ny rektor for den sydjyske professionshøjskole UC Syd.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede fra på mandag den 22. marts er Alexander von Oettingen fungerende rektor, og han tilræder officielt i stillingen 1. juni.

"Alexander brænder for og har et tæt kendskab til professionshøjskolesektoren og har gennem de seneste 20 år været en aktiv del af UC Syd", siger bestyrelsesformand for professionshøjskolen, regionsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse, hvor hun også takker den afgående rektor Birthe Friis Mortensen for ni år med gode resultater for professionshøjskolen.

Alexander von Oettingen har både været underviser, leder, udviklingschef og -direktør og altså senest prorektor. I 2014 blev han tilbudt et professorat i pædagogik ved DPU i Aarhus. Få dage senere blev tilbuddet trukket tilbage - en sag, han først fortalte offentligt om i 2019.

Professor: Alexander von Oettingen ville have været en stor gevinst for DPU

Alexander von Oettingen har både dansk og tysk baggrund og bor i dag i Husby i Sydslesvig. 

Han bliver nu chef for omkring 700 ansatte fordelt på fire campusser i Esbjerg, Haderslev, Aabenraa og Kolding. 

I et interview til fagbladet Folkeskolen har han fortalt, at hans første år som lærer gik ad helvede til. Hans undervisning var 'pissedårlig' - et ord, der går igen i flere bøger fra hans hånd.

Alle har ret til pissedårlig undervisning - bare ikke hele tiden