Debat

Hvem har tabt sutten, og sendt 5.-8. klasse afsted til en udeskoledag med normalt skema?

Noget jeg troede skyldtes en lokal misforståelse, ser nu ud til stamme fra undervisningsministeriet. Muligheden for at mødes for femte til ottende klasse, er blevet til, at de skal have en fuld udeskoledag med normalt skema ude på skolerne. Jeg ved endnu ikke hvor filmen er knækket, men knækket er den.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det der skulle være en god ting, og som de hjemsendte skoleelever i den grad havde set frem til. Nemlig muligheden for igen at mødes med deres klassekammerater og lærere, er blevet til noget der mest af alt minder om en straf.

Jeg gætter på, at forligspartierne så for sig, at klasserne kunne mødes et par timer til en rask gåtur, måske lidt rundbold, eller en kort byvandringen. Det var i hvertfald det jeg så for mig.

Men tilsyneladende får skoleforvaltninger at vide af ministeriet, at når der er tale om fysisk fremmøde, så bortfalder nødundervisningsreglerne. Også selvom det foregår ude uden overdækning eller læ. Det kan man læse i ovenstående citat fra Næstved Kommunes hjemmeside: https://dagsordener.naestved.dk/vis?id=6434db5b-7b36-4bfe-a273-b70d07f18976

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nu er det så jeg spørger, hvem i alverden det er, der har mistet al sund fornuft, og hvordan får vi hurtigt rettet op på det? Det er simpelthen ikke rimeligt at byde vores skolebørn de her forhold. Og heller ikke vores lærere, skoleledere, skoleforvaltninger eller byrådspolitikere. Fair nok, at der er Covid19, og at det går lidt stærkt en gang i mellem. Men det er ikke fair, at vores 11-14 årige skal stå ude i regn og kulde med skiftende lærere fra 8-14 på en boldbane, fordi nogle et eller andet sted i systemet har tabt sutten.

Powered by Labrador CMS