”Det jeg er mest tilfreds med, er det samarbejde med skoleleder, forvaltningschef og tillidsrepræsentant, som gør, at vi er nået længere i Sorø, end jeg havde frygtet", siger kredsformand Lise Vadsager.

A20 forbedrer Sorø-lærernes vilkår trods modstand mod lokalaftale

I Sorø vil byrådet ikke indgå en lokal arbejdstidsaftale. Sådan er det stadig, men den centrale arbejdstidsaftale A20 med lokal supplering vil alligevel give lærerne bedre forhold, mener den lokale lærerformand, Lise Vadsager.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Sorø kommer lærerne i næste skoleår som udgangspunkt til at arbejde efter de rammer, som blev aftalt for lærernes arbejdstid ved de centrale forhandlinger sidste år. Selv om både lærerkreds og forvaltning har underskrevet suppleringer til A20-aftalen i Sorø, så understreger kredsformand Lise Vadsager, at der ikke er tale om en lokal arbejdstidsaftale.  

"Sorø har ikke en rigtig aftale. Det er fordi, politikerne i Sorø ikke vil indgå aftale", siger Lise Vadsager.

Her er svar på syv spørgsmål om arbejdstidsforliget 

Men hun er fortrøstningsfuld, for i arbejdet med A20 har kreds og kommune haft et godt samarbejde, og der er blevet indgået suppleringsaftaler.

"Nu vil de se, hvad A20 kan i dens grundform. Vi har lavet suppleringer i forhold til at sætte tid af til tillidsrepræsentanternes arbejde, og der er også noget for nyuddannede. Men det bliver ret decentralt. Hver skole skal ind at forhandle små miniaftaler på skolen. Tillidsrepræsentanterne har ret vide beføjelser for, hvad de kan forhandle igennem", siger hun.

Hun mener, at den centrale arbejdstidsaftale har gjort en forskel i Sorø, selv om politikerne stadig ikke ønsker en reel lokal arbejdstidsaftale.

"Det, jeg er mest tilfreds med, er det samarbejde med skoleleder, forvaltningschef og tillidsrepræsentant, som gør, at vi er nået længere i Sorø, end jeg havde frygtet. Vi har aftalt, at der er rigtig mange ting, man skal kigge på under de paragraffer, der handler om skoleplan og opgaveoversigt. Der har vi fået mange ting ind, som skal præciseres på skolerne. Det er emner, som tillidsrepræsentanten og skoleleder skal have på bordet. På den måde kan vi i praksis nå ret langt", lyder forventningen.

Dermed er der også lagt en del arbejde på tillidsrepræsentanterne.

"Vi har tæt kontakt med dem og gennemgået det grundigt. Der bliver brug for, at vi løbende har en tæt kontakt med tillidsrepræsentanterne. Det er en stor opgave. Men jeg har tillid til, at de godt kan klare den".

Læs mere

Powered by Labrador CMS